»» ««

Teleette magát műanyaggal, éhen pusztult a teknős

Környezetvédelem

A teknőst Boca Ratonban, Florida államban találták meg, nem sokkal később azonban elpusztult. A gyomrában több mint száz műanyag darabka volt.

A Gumbo Limbo Nature Center által megosztott fotón egy álcserepes teknős látható, mellette a gyomrából kiszedett megannyi műanyag darabkával, amelyek miatt elpusztult – olvasható a CNN cikkében. A teknőst Emily Mirowski, teknősrehabilitációs asszisztens vizsgálta meg, mielőtt elpusztult.

"Nagyon gyenge és kimerült volt. Csak azt láttam, hogy nincs jól" – mesélte Mirowski.

Foto: Gumbo Limbo Nature Center

Miután elpusztult, felboncolta a teknőst, a gyomárban pedig különböző fajta műanyagokat talált léggömb darabkáktól kezdve a palackcímkékig. A szakértő szerint nem ez az első alkalom, a jelenség már évek óta fennáll, de reméli, hogy ez a kép végre jobban felhívja a figyelmet a témára. A rengeteg műanyag lenyelése miatt a teknősök alultápláltságban szenvednek.

Miután a teknősök kikelnek és a vízbe jutnak, a golffű algaréteghez úsznak, ahol az első néhány évüket eltöltik. Sajnos azonban a tengerben úszó műanyagok nagy része ebben a rétegben gyűlik össze, a műanyagok pedig pont úgy néznek ki a teknősök számára, mint a táplálék. "A műanyagtól a gyomrukban olyan érzése lesz a teknősöknek, mintha jóllaktak volna, ezért nem veszik magukhoz a kellő mennyiségű táplálékot a túléléshez" – mesélte Mirowski.

Az így partra mosott teknősöket hiába szedik össze és viszik a központba, a legtöbb már nagyon gyenge és kimerült. "Naponta kis mennyiségű folyadékot adunk nekik, hogy hidratáljuk őket. Közben pedig reménykedünk, hogy a műanyag természetes úton áthalad a szervezetükön. A legfontosabb, hogy hidratáltak legyenek, mert így visszatér az étvágyuk" – mondta.

Mirowski szerint a probléma nem fog megoldódni, amíg az emberek nem hagynak fel a műanyagok vásárlásával és azok helytelen felhasználásával.

[ Delta ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Safaga Soraya

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 12m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág tengeri füves élőhelyegyéb tengeri emlős teknős

Búvárbazár

Mares Trilastic 5-4-3 Lady 6-os

Ár: 35.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2021 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés