»» ««

Videón az elsodródott sznorkelező megmenekülése

Szabadtüdős

A felvétel azt a pillanatot örökíti meg, amikor a család észrevette fiút egy hevenyészett tutajba kapaszkodva a tengeren.

A 22 éves Dylan Gartenmayer múlt csütörtökön szabadon merült Florida partjaitól 10 méterre, amikor az erős áramlatok elsodorták, és elszakadt barátaitól.

Az áramlat mintegy 45 méter mélyre lökte le, így majdnem két percig a víz alatt maradt - írta a LADBible.

Amikor a csoport többi tagja rájött, hogy eltűnt, az amerikai parti őrséget hívták segítségül, miközben Gartenmayer családja is kirohant egy másik hajóval, hogy csatlakozzon a mentőakcióhoz.

Csodálatos módon menekült meg, amikor végül körülbelül egy mérföldnyire megtalálták meg egy tutajfélébe kapaszkodva. Videóra vették, amikor a közben a mentőhajónra szállt családja végül rátalál az eltűnt fiúra.

Gartenmayer elmondta, hogy csaknem két percig tudta visszatartani a lélegzetét a víz alatt, nagyon kicsin múlt, hogy nem fulladt meg. Egy bambuszdarabba kapaszkodott majd rálelt három bójára, és összekötötte őket, hogy létrehozzon egy hevenyészett tutajt.

Unokatestvére, Priscilla Gartenmayer vette videóra a pillanatot: "Tegnap kaptam a szörnyű telefonhívást, hogy Dyl búvárkodni ment, és két órája nem látták! Miután összehívtuk a családot, hajóra szálltunk, és életünk legfélelmetesebb útját tettük meg. Azóta állandóan ezt a videót nézegetem" - írta a közösségi oldalára.

"Ő a legokosabb, legtapasztaltabb búvár, akit ismerek, körülbelül két mérföldet úszott, és mielőtt elvesztette volna az energiáját, megfogott három bóját, és szinte egy függőágyat készített magának, hogy azon lebegjen!"

[ www.szeretlekmagyarorszag.hu ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sanganeb South-West Plato

Sudan

3/6 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokcápa teknős jelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés