»» ««

A PADI merülésvezető

(Hirdetés)
4/4. oldal


A fentiek mellett vár még ránk pár feladat, mint egy merülőhely térképének elkészítése, levezetni egy általunk is tartható programot vagy éppen vészhelyzeti tervet kell készíteni. Egyszóval van dolog, feladat bőven, de a merülésvezetői tanfolyam nem véletlen ennyire sokrétű és bonyolult. Ez a tanfolyam fogja megadni azt az alapot, amire a professzionális búvár karrierünk későbbi állomásain támaszkodhatunk, itt sajátítjuk el azokat a készségeket amelyeket Segédoktatóként vagy Oktatóként már rutinszerűen fogunk alkalmazni.

A merülésvezetői tanfolyamnak nincs egyértelmű záróvizsgája, mint egy megszokott tanfolyamnak. A képzés során az elméleti moduloknak és készségeknek van ugyan vizsgája, és nyílt vízen is van egy úgynevezett "szívatós" merülés, amikor a tanuló (akit általában magasan képzett búvár játszik el) igyekszik -finoman fogalmazva- izgalmassá tenni tanfolyami segédkezésünket. Hopp, egy fellebegő búvár, hopp a másik le akar esni a platóról, hopp egy ólomöv hát nem lecsúszott, vagy barátunk kicsit bepánikol- nem vizsga ez, csak az élet, mellesleg az egyik leviccesebb merülése a tanfolyamnak! Ezzel ellentétben például a staffolásnál nincs vizsgánk, de az oktatód és mentorod folyamatosan értékeli a teljesítményedet. Amennyiben a tanfolyam végére a megfelelő szinteket elérted minden standardból, és minden követelményt teljesítettél, képzett Merülésvezetővé válsz.
Természetesen a kártya megszerzése nem azt jelenti, hogy mostantól rutinos Merülésvezető vagy, olyan ez mint minden más az életben. Megkaptad az alapokat, és a tudást, de rutint, azt, hogy minden rögzüljön csak gyakorlattal lehet elérni. Tartsuk ezt szem előtt, tanuljunk a rutinos Oktatóktól, Merülésvezetőktől a vizsga után is, hiszen sok mindenre az élet tapasztalata tanít, így leszünk mi is végül rutinos és valóban jó Merülésvezetők. Ne feledjük, Oktatónk a mentorunk is, akihez bármikor fordulhatunk tanácsért, segítségért a tanfolyam után is.

Ahhoz, hogy a PADI Merülésvezetői szintre jelentkezzünk, valamilyen általa elismert rendszerben végzett Open Water és (praktikusan PADI) mentőbúvári végzettséggel, valamint érvényes, tehát két évnél nem régebbi elsősegélynyújtó vizsgával kell rendelkeznünk. Ez utóbbi esetén a PADI EFR tanfolyam elvégzése több, mint ajánlott. A tanfolyam megkezdéséhez 20 naplózott merüléssel rendelkeznünk kell, de a minősítést csak 60 igazolt merüléssel kaphatjuk meg. Szükségünk van még egy 12 hónapnál nem régebbi PADI egészségügyi alkalmassági igazolásra, és be kell tölteni a 18. életévünket a tanfolyam megkezdése előtt.

Tanfolyamukat a PADI rengeteg tananyaggal támogatja, a megszokott csúcsminőségű színes, képekkel gazdagított könyvek, munkafüzetek mellett DVD film, és multimédiás kiadvány is segíti tanulásunkat. A merülésvezető munkáját természetesen nem csak a tanfolyam alatt támogatja a rendszer, több olyan hasznos segédeszközt kapunk, ami a későbbiek során a mindennapok munkáját könnyíti meg. Vízálló műanyag lapok segítik a programok, vagy épp a breafing megtartását, vagy a zsebmaszk, amivel lényegesen egyszerűbb és higiénikusabb egy ájult búvár lélegeztetése csak egy-egy kiragadott eszköz.

Mit kapunk cserébe? Elsősorban tudást, tapasztalatot, sok élményt és egy olyan nemzetközileg elismert és megbecsült képesítést, amellyel -ha épp úgy hozza a sors- munkát vállalhatunk akár itthon, akár a világ bármely pontján. Mint PADI tagok, hozzáférünk a www.padimembers.com oldalhoz, és annak sokrétű tartalmához, kereshetünk állást, informálódhatunk a búvárkodás legújabb eredményeiről, és így tovább. Aki nem akar búvárként dolgozni, az is megtalálja a számítását, hiszen képességei és tudása rengeteget fog fejlődni.
Aki pedig dolgozni akar? Nos számukra a következő feladat a földgömb megpörgetése, és egy szimpatikus -lehetőleg meleg és tengerparttal rendelkező- ország kiválasztása, ahol... hisz´ tudjátok, azúrkék tenger, hófehér hajó és sok élmény!

A cikk a PADI támogatásával készült, a benne szereplő jogvédett képek a PADI engedélyével kerültek felhasználásra. Ha érdekel a hivatásos búvárkodás, keresd fel a számodra legszimpatikusabb PADI búvárközpontot.
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3 4

Merülőhelyek

Poseidonia (Al Kahfain) Wreck

Egypt, Red Sea

5/5 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 25m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilágdelfin

Technical Diving Training - Farkas Dóra

Málta
oktatás bolt bérlés nitrox szerviz
Halcyon, Santi, DiverTug

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés