»» ««

Cápatámadások a Seychelle szigeteken

Egyéb

A tavalyi sharmi támadásokat idézi a két héten belül bekövetkezett két halálos kimenetelű támadás.

From Flickr by canardwifi2011. augusztus 1-én történt az első támadás, melyről ellentmondásos információk láttak először napvilágot. Noha eleinte a parttól távol levő búvárt emlegettek, kiderült, a valóságban a felszínen úszott a sznorkelező az Anse Lazio öbölben. (Ez a Seychelle-szigetekhez tartozó Praslin szigeten van, és az egyik legjobnak tartott strand.) Talán a pánik elkerülése miatt nem akartak egyből cápatámadásról beszélni, és felvetették a hajós gázolás lehetőségét is, de nagyon gyorsan kiderült, csakis egy cápa harapásának eshetett áldozatul a 36 éves francia turista. A szemtanúk gyorsan a partra segítették, ahol láthatóvá váltak a súlyos sérülések a lábán, és a némi késlekedéssel kiérkező mentők nem tudták megmenteni a férfi életét.

Augusztus 16-án kísértetiesen hasonló eseménysorozat szemtanúi lehettek az Anse Lazio öbölben tartózkodók. Egy 30 esztendős brit férfi, aki épp nászúton volt, a parttól húsz méterre sznorkelezett, amikor a parton levő meghallották kiáltásait. Csónakokkal siettek a segítségére, ám a férfi nagyon súlyosan megsérült a bal lábán és sok vért vesztett. Sajnos az ő életét sem sikerült megmenteni.

A két halálos támadás után a helyi kormányzat megtiltotta bizonyos partszakaszokon a fürdőzést. Hasonló esetekre nem volt példa emberemlékezet óta, és a hatóság valószínűleg ugyanúgy értetlenül állnak a két rövid időn belül egymást követő tragédia előtt, mint ahogy Sharmban is mindenkit sokkolt a decemberi támadássorozat. A hasonlóságok közé sorolható az is, hogy itt is a part közelében, a felszínen úszó emberekre támadtak cápák, ahol nem számított senki rá. Vélekedések szerint nem véletlen, hogy megjelentek az Anse Lazio öbölben a ragadozók, állítólag az itt horgonyzó hajók rendszeresen a tengerbe dobják a halakat ide vonzó ételmaradékot. Azt még nem lehet tudni, milyen cápák támadhattak, a szigetek körüli vizekben előforduló bika- és tigriscápákra gyanakodnak a legtöbben.

[ sharkattackmonitor.wordpress.com ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Fekete-víz / Feketenyéki tó

Slovakia

3/6 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 4-10m

parti merülésfal merülés scenic, nézelődős merüléstengeri füves élőhely édesvizi élővilág mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés