»» ««

Bálna vs pygmy csikóhal

A búvárkodásról
2/2. oldal


De meddig tartható ez fent mondjuk a kolumbai Malpelón ahol a nemzeti parkok határait tüzérségi ágyúval és helikopteres őrszolgálattal kell megvédeni a félelmet nem ismerő halászhajóktól? Csak vizsgáljunk meg gondolatban egy olyan üzleti modellt, ahol egy több millió amerikai dollárt érő modern halászhajó megtérülése 1-2 év! Hiszen a fogást már feldolgozott állapotban csak át kell rakni egy teherhajóra és nem is kell hosszú hónapokig visszatérnie a kikötőbe. Vagy egy olyan világban, ahol a civilizációtól távoli helyeken a kezdetleges módszerekkel dolgozó halásztól 1 kilogramm cápauszonyt 100 euróért vesznek meg, majd a cápauszony-levest árusító éttermek több mint ezer eurós bevételre tesznek szert mert valaki kitalálta milyen jó és "egészséges" ez az ínyencség? De ne menjünk messzire, maradjunk a szép Európai Unió határain belül: a világ harmadik legnagyobb cápauszony importőre Spanyolország. Ez azért mindenképpen elgondolkodtató.

Albumhoz klikk a képre.

Véleményem szerint a várható közel jövőben ha különleges, egyedi élőlényeket szeretnénk látni akkor a makró világ felé kell fordulni... Nézze meg mindenki a saját szemével ezt, és ígérhetem, ez is hasonló izgalmakat kínál mint egy "nagyhalas" merülés. Csak nyissuk ki a szemünket, szerezzünk be egy határozót és élvezzük a merülést- hiszen ez még mindig csodálatos!

Albumhoz klikk a képre.

Selmeczi Dániel
selmeczidaniel.com
Kapcsolódó írásaink:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 26. Don 2012 ápr 28. 21:32  
Ná já, idáig azt hittem, hogy én hagyok ott mindenkit. Ebben a tekintetben hozzád képest letűnő csillag vagyok....:-))))
Merülés, körülnézés, nagyvad? Ötödik másodperc, hát OG-Lee meg hová lett???? Azért a második hét egyik utolsó merülésének a végén már találkoztunk is, ahogy jó társakhoz illik!
 25. OG-Lee 2012 ápr 28. 20:25  
Ez nem én vagyok :)
 24. Don 2012 ápr 28. 14:35  
Ezért jó olyan társsal merülni, akinek jó szeme van a pici dolgokhoz, míg Te a nagyvadat lesed.
 23. Don 2012 ápr 28. 14:32  
Teljesen igazad van, ha túl sokat vár az ember nagyvadra, csomó dolgot elveszít közben.
 22. elche 2012 ápr 28. 14:27  
Szerintem a lényeg valahol az, hogy sokan csak a nyílt tengeri zátonyokban bíznak, úsznak fél órát a kékben mert hátha 25 méterre elúszik egy pöröly, amit 3 másodpercig meg lehet csodálni... Közben teljesen átlagosnak számító zátonyon dobva 2-3 merülést, rengeteg iszonyú érdekes kis apróságot lehet látni. Pl. tisztítóállomáson simán el lehet tölteni 20-25 percet, fotózva vagy csak nézelődve. Mi az utóbbi években alig voltunk a kinti zátonyoknál, és mégis jól sikerültek a túráink. Persze a csapat "beérte" a teknőssereggel Marsa Shaunánál, vagy a Claudia szép üregeivel, és máris elégedettek voltunk.
A további 21 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

El Bells

Egypt, Red Sea

4/8 db alapján:érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 34m, látótáv: 10-25m , driftes

parti merülésfal merülés üreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajoklegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés