»» ««
elche hozzászólásai:

  fórumok / Hírek fórumai / 2007-10-04 A divecenter.hu videós versenye
179. elche Ugrás 2007 okt 17. 23:08  
Erre annyit mondhatok, hogy a mostani verseny egyik dobogósának saját zsebből fizetem a következő útját...
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
2553. elche Ugrás 2007 okt 17. 20:12  
Szia,
Szerintem az Action Sport árul ilyet.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
2250. elche Ugrás 2007 okt 17. 14:51  
Kevesebb a szavazó, és villámgyorsan észrevennénk, ha valaki elkezdene trükközni. Ráadásul nem nyilvánosak a pontok: honnan tudhatnád te, hogy még 3 első hellyel hova kerülnél a rangsorban? Vagy plusz tízzel?
2248. elche Ugrás 2007 okt 17. 14:36  
Egyszer régen szóbakerült, hogy mi van a dc-versenyen a haveri szavazatokkal. Hát, az a véleményem, hogy ez ügyben az unterwassernek kicsivel több tennivalója lenne.:) De ez ott azt hiszem, csak része az értékelésnek, tehát hogy a zsűri szerint ki nyer, egészen más tészta. Nekünk szerencsére "jól szavaznak" a látogatóink.
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-10-04 A divecenter.hu videós versenye
169. elche Ugrás 2007 okt 17. 12:03  
A mi könnyebb/jobb témát én már inkább hanyagolom, mert igazán nem sokat oszt vagy szoroz.
A versenyes téma érdekesebb. Az átgondolásnak ezer végeredménye lehet. Tegyük fel, témák lesznek negyedévente, aztán év végén az összes beérkezett filmből (ergo egy versenyző akár több filmmel is ott lehet) rendezünk szavazást, netán mellé élő vetítést. Szóval ha mondjuk csak két film van adott témára, akkor nem egymással versenyeztetjük, hanem az év végén, az összes többivel. Minden lehetséges, most már van egy tapasztalatunk.
Még egy gondolat a résztvevők számáról. Az aránylag szűkre szabott időkeret is lehet az oka. Sokan vannak vele úgy, hogy az ő 23 perces filmjükből vétek egy kockát is kihagyni. Ráadásul ők nem tehetik meg így azt sem, hogy cserélik a főcímet, és küldik azt, ami már amúgyis megvan.
De nem árulok zsákbamacskát: ez volt a cél. Inkább legyen kevés, de átgondolt és ide szánt film, mint egy vegyesbazár. (És ugye milyen jól gondoltam, kedves szavazók?) Hiszen, ahogy már mondtam is, bárki betehet linket a fórumra, hogy "na itt van a filmbe álmodott hőseposza legutóbbi búvártúránknak". Annak is nagyon örülök, de én nem azt szeretném, amikor versenyről beszélünk.
165. elche Ugrás 2007 okt 17. 11:33  
Tegnap este Bunnynak biztos gondjai voltak, sötétben a kisördög is élénkebb, a kertitavát is régen látta, nyilvánvalóan keserűbben fogalmazott.:)
Ígérhetem: lesz videó a DC-n (naná, én hol mutogassam az enyéimet?!?), a kérdés csak a forma és a szervezés.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 A lélek tükre
208. elche Ugrás 2007 okt 17. 11:19  
Nekem egyszerűbb lesz a terítés. Azt a viccet idézem, amikor a koszos kisvendéglőben vacsorázni akar a vendég, és kérdi, miből lehet választani? "Kell vagy nem kell!!!"
Hát, nekem is nagyjából ekkora volt a "választék".:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
412. elche Ugrás 2007 okt 17. 11:17  
Szívemből szólsz. Lehet, hogy nem büszke rá manapság, hogy ő tanította nekem, de Zsóta mutatta még anno ezt a megoldást. Mellesleg a búvárhajón is könnyebben megtalálom az övemet, mert általában kevesen fűzik így fel.
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-10-04 A divecenter.hu videós versenye
162. elche Ugrás 2007 okt 17. 11:04  
Nem teljesen vettem a lapot... Éppen arról van szó, hogy senki nem száműz semmit, sehova.:)
157. elche Ugrás 2007 okt 17. 10:40  
Igen, ez kicsit körte-alma kérdés. Magas szinten mind a kettőhöz tudatosság kell, de egészen más az egyik és a másik műfaj, más tervezést és szemléletet követel meg. A filmezés (nekem) alapvetően "more fun", amikor jó dolog történik, legyen szó felszíni vagy víz alatti munkáról. És időnként meg idegtépő, amikor snittet szelektálsz, tizedmásodpercre időzítesz, stb, stb.
Aztán a végén meg a semleges néző gondol róla valamit. Tényleg jó nagy vásznon látni a filmet, és nézni a közönséget. Sokszor nem volt benne részem, de ha igen, tanulságos volt.
143. elche Ugrás 2007 okt 16. 23:33  
Alapvetően jól látod. A DC számára nyilván nem közömbös, hogy ilyen sok ember nézte meg a filmeket, ez az a része a dolognak, ami egyértelműen jelzi, hogy a videós témát a felszínen kell tartani. A kérdés tényleg a hogyan tovább. Azért ahogy látom, alakul a konszenzus.
134. elche Ugrás 2007 okt 16. 21:19  
Nincs olyan szabad téma és hosszú időkeret, ami belefér Jules barátunknak, szóval rá azért inkább ne számíts e tekintetben.:)
132. elche Ugrás 2007 okt 16. 21:02  
Ehhez én annyit tudok hozzáfűzni, hogy nem véletlen mondtam azt, a három versenyző miatt még az is megfordult a fejemben, mennyire lehet versenyről beszélni; minden néző válassza ki a kedvencét, és mi hárman akik filmet küldtünk, energiát szántunk a vágásra, utómunkára, egyaránt legyünk győztesek. Ezt én végülis azért vettem le a napirendről, mert Dupla filmje is, Garf filmje is olyan, hogy talán az enyémmel együtt nem lesajnálandók, tehát legyen meg csak a verseny.

De nyilván ezen a ponton át kell gondolnunk 1-2 dolgot. Bunnyra reagálva: szerintem nem lesz se hosszú, se heves vita, mert jelen pillanatban nincs miről. Sokáig rágtuk a videós verseny témáját, a kiírást, sok időt hagytunk rá, meg is hosszabbítottuk, tehát igyekeztünk minél több embert bevonni a dologba. Hárman küldtünk, és lássuk be, közülünk is én nem vagyok jó érzéssel függetlennek nevezhető. A filmek egymás mellé tételének ötletét semmiképpen sem szeretném elvetni, erre nem is fog sor kerülni, csak egyszerűen nem lesz teljesen analóg a fotós versennyel.
Milyen elképzeléseim vannak?
1. Meghirdetünk egy témát, és egészen hosszú határidőt hagyunk. Kiírás azokkal a feltételekkel, amit már ismertek. A téma szokás szerint elég tág, és mondjuk két és fél hónapot adunk rá. Ha jön rá érdemi számú film, verseny, ha nem, akkor meg "miniszemle", itt.
2. Nem hirdetünk témát, a film játékidejét engedjük tíz percig, és miniszemlét rendezünk, de élőben: nem a verseny a lényeg, hanem hogy összejöjjünk, vetítsünk, közönségnek, nagyobb vászonra. Ez most jelen pillanatban elrugaszkodottnak tűnik a DC-től, de nem tartom elveszett ötletnek. Az előkészítő megbeszélés, utólagos elemzés helye lehetne a honlap.
3. Akiket megmozgat a filmezős ügy, akár ketten-hárman megbeszélik, hogy milyen poénos lenne, ha egyazon témáról (ld. Garf Gran Canaria felvetése) csinálnak filmet, a feltételeket elsősorban egymás közt egyeztetik, és itt a divecenteren pedig helyet adunk a filmeknek, lehet akár szavazni, és persze lehet elemezni.

A szép az, hogy ezek nem egymást kizáró dolgok. Én úgy értelmezem a részvételi kedvet, hogy egyszerűbb a valóban érdeklődőnek egymást közt megbeszélni dolgokat, mintsem olyan embereket várni filmekkel, akikről nem tudjuk, olvasnak-e, érdeklődnek-e. Tehát Dupla, Garf: akár mi hárman is kitalálhatunk jópofaságokat. Pl. csináljunk filmet zene nélkül, csak zajok és a képek, stb, stb. Átdumáljuk, hagyunk magunknak rá sok időt, aki akar, ismeri a feltételeket, küld filmet. A nyeremény: a győztes meghívja a két másikat sörözni.:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
401. elche Ugrás 2007 okt 16. 18:33  
Igen, nagyon-nagyon off. Lényegre, ha kérhetném, ált. besz. topikunkban meg mehet ami belefér.:)
393. elche Ugrás 2007 okt 16. 12:24  
Érdemes BSAC könyvet olvasgatni is...
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 A lélek tükre
121. elche Ugrás 2007 okt 16. 10:38  
A szerkesztő bácsik nem támasztottak elvárást a szem nagyságát illetően, hanem csak szépen csendben puffogtak, hogy kompaktos képeikből nehéz lesz érdemi pályaművet beadni.:)
118. elche Ugrás 2007 okt 16. 10:32  
Élcelődj csak! Hal van rajta, és szeme is van.:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
383. elche Ugrás 2007 okt 16. 10:31  
Két dolog jut eszembe.
Elzárt, kinyitott palack: volt az a hírünk, amikor a hullám a vízbe sodorta a búvárokat parti merülés előtt, és akinek nem volt nyitva a palackja, igen nagy slamasztikába került. Szóval óvatosan a nyitás-zárással, azt hiszem.
Másik: azért egy átlagos, vezetett kedvtelési merülésnél bizony a merülésvezető is folyamatosan igyekszik fél szemmel nézni, kinek mit mutat a nyomásmérője, amikor segít felvenni a cuccot, félkézzel a csap nyitását is ellenőrzi, stb, stb. Szóval jó esetben ez egy olyan folyamat, ahol több ponton van ellenőrzés: először én, a szerelésnél, aztán a vezető, ha segít a cuccolásnál, aztán a társ, aki figyelmeztet, hogy biztosan rendben van-e minden. Ha nincs vezető, akkor pedig nyilván a társaknak kell jobban odafigyelnie.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
2544. elche Ugrás 2007 okt 15. 22:30  
Csak a Sony Playstation interaktív játékplatform?:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
365. elche Ugrás 2007 okt 15. 21:40  
Én általában a társamat arra biztatom, hogy csinálja azt, amit én is: reduktor a szájban, pár lélegzetvétel a nyomásmérőt figyelve. (Elég régen együtt merülünk, szóval ez inkább rutin, mint állandó figyelmeztetés kérdése mostanság.) És a merülés első 1-2 percében többször megnézem a nyomásmérőt, biztos ami biztos.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 A lélek tükre
92. elche Ugrás 2007 okt 15. 15:55  
Ja, Zorrónak nem akar szólni valaki?:)
91. elche Ugrás 2007 okt 15. 15:53  
Köszi, szerintem tényleg akkor járunk a legjobban, ha mindenkinek a saját hitére bízzuk a továbbiakban, a felmerült érvek tükrében.:) Nálunk továbbra is a "víz alatti" kifejezés külön írása marad az elfogadott változat.:))) Most pedig beszéljünk a... búvárfotókról.:)
88. elche Ugrás 2007 okt 15. 15:44  
Eddig általában úgy voltam vele, hogy az albumokból egyből láttam 2-3-4, számomra érdekes/kiemelkedő képet. Most nem merném megtippelni a győztest, sőt, még azt sem, én kire szavazok.
81. elche Ugrás 2007 okt 15. 13:33  
A problémát nem én vetettem fel, de nekem kell kezelni hosszabb távon.:)
79. elche Ugrás 2007 okt 15. 13:20  
Hogy pont a "víz alatti" szókapcsolatnál lezajlott ez a módosulás, arra nem találtam utalást. Szerintem a víz alatti képnél sem gondolnak sokan arra, hogy lecibáltak a tengerbe egy Picassót.:) Még utánakérdek.
77. elche Ugrás 2007 okt 15. 12:51  
Hivatalos szabályzat, keressétek a 38. oldalt, 130. pont.
75. elche Ugrás 2007 okt 15. 12:37  
Gyakran olvasok korrektorblogot, és onnan megtudtam: a helyesírás nem törvény, hanem akadémiai ajánlás, amit időnként nyilván módosítanak. Minden megoldás hejes.:))))
Szóval meglepő szabályokra bukkanok néha, amelyek számomra teljesen idegenek, de azért igyekszem követni őket.
73. elche Ugrás 2007 okt 15. 12:33  
Víz alatti fotózás: külön.
52. elche Ugrás 2007 okt 15. 11:09  
Van pár jó kis kép... Lehet, kár volt küldenem?:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
2227. elche Ugrás 2007 okt 14. 22:01  
Sőt, még abba is belemennél, hogy mindig te legyél a díjazott?:)
2221. elche Ugrás 2007 okt 14. 21:34  
Lassan az lenne a legegyszerűbb, ha havi rendszerességgel rendeznénk egy összejövetelt a fotós-videós versenyzőknek meg a haveroknak, és akkor simán meg tudnánk oldani az előző forduló versenyének díjátadását. Nagy taps, éljenzés, pajzsraemelés, a győztes pedig hálából mindenki helyett fizetne. (Igen, tudom, van aki szerint azért vagyok ilyen nagyvonalú a győztesek nevében, mert ez kifejezi az én nyerési esélyeimet. Pedig számomra csak a részvétel a fontos, lelkem egy nagy virágoskert, melyben aranycsőrű pacsirták énekelnek. őket meg csak sörrel lehet elhallgattatni...)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
2538. elche Ugrás 2007 okt 14. 21:19  
Na itt kellene lekeríteni egy részt és feltölteni vízzel, extrém kedvtelési merülésekhez:)
http://index.hu/politika/belfold/budapest/kobanya1014/
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
2205. elche Ugrás 2007 okt 14. 12:55  
Jobbklikkes leszedés ellen is óvnád? Hm. Van sok jó ötlet, de a vízjel szerintem elég hatékony. A többit ki lehet játszani pár módon, például ott van a képernyőtartalom másolása, beillesztés képszerkesztőbe, és máris el vagyon lopva a felvétel...
2201. elche Ugrás 2007 okt 14. 11:23  
Az Unterwasser versenyén a közönségszavazat csak egy tényező, de nem az dönt, hanem a zsűri, vagy tévedek?
2192. elche Ugrás 2007 okt 13. 23:02  
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
2528. elche Ugrás 2007 okt 13. 23:00  
Nem elég előny az, hogy bizonyos nagyon népszerű helyeken sokkal többen használják?:)))
2525. elche Ugrás 2007 okt 13. 22:07  
Léteznek ugyan ennek kapcsán viták, de hát általában azt vesszük, amit jó áron kapunk, és ha ez konkrétan INT lenne, én attól sem esnék kétségbe.:) Mifelénk a DIN elterjedettebb, de ettől függetlenül az óvatos búvárbázis minden palackba beleteszi a diót, aztán akinek nem kell, kitekeri. De az tényleg idegesítő tud lenni, amikor próbálod beletekerni a DIN reduktort a csapba, erőlteted, nem megy, aztán látod a gány menet a te reduktorodét gyilkolja.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 A lélek tükre
28. elche Ugrás 2007 okt 13. 20:08  
Magam sem fogalmazhattam volna frappánsabban.:))
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
2522. elche Ugrás 2007 okt 13. 20:07  
A vitáról nekem az jut az eszembe, amit egyszer olvastam a téma kapcsán: "Egy INT reduktorral bárhol merülhetsz az egész világon, egy DIN reduktorral, ha van INT átalakítód is, ott merülhetsz ahol csak akarsz".

De a DIN-INT átalakítóval duplázod az O-gyűrűket, amit előnyösnek ritkán neveznek. Mindenesetre azt kell mondjam, sajnos PDIC kolléga nem mond butaságot, pár helyen, ahol vacak a DIN csapos palack menete, ott magát a reduktor menetét is érhetik sérülések. Egyiptomban ez ügyben (is) láttunk már furcsaságokat. Ettől függetlenül is DIN reduktort vennék, de a gondosságot ott sem lehet megspórolni.
2510. elche Ugrás 2007 okt 13. 18:53  
Ha így akarnék végezni magammal, nem mennék sokra...:))))))
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
2182. elche Ugrás 2007 okt 13. 18:48  
11? 16 fok az. Mellesleg semmi vészes nem volt benne, de maradjunk annyiban, kamerát, fotógépet nem vittünk mert nem lett volna értelme.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
2508. elche Ugrás 2007 okt 13. 18:47  
Mennyi búvár van ezeken a felvételeken! Gondolom a dugongoknak már kissé elegük lehet belőlünk...
2504. elche Ugrás 2007 okt 13. 18:28  
Ja, én is DIN-párti vagyok. Bár van elfekvőben otthon egy használt INT is, megtartom, hátha egyszer hónapokat töltök a Karib-térségben...
2503. elche Ugrás 2007 okt 13. 18:23  
Miről vitatkoznánk? Merülünk lelkesen.:)
Dorogon most volt pár nagyobb hal, a látás csak olyan, amilyen. De a 10-es út!... Na az valami tragédia.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 A lélek tükre
21. elche Ugrás 2007 okt 12. 23:37  
Nagy kompozícióról alig lehet beszélni, amikor a kép brutál módon vágva van. Szóval a "komponálás" szinte teljes mértékben az editorban történik. De azért az esetleges véleményeknél erre is ki lehet térni. Ami viszont a technikai korlátot illeti... Hát igen. Az én képemen sem tudtam már többet vágni, nagyobb élességvesztés nélkül. Szóval az is csak amolyan "átmeneti" szemközeli.:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
2486. elche Ugrás 2007 okt 12. 22:47  
Jeladóval, nem rossz ár. Mindenesetre épp az utóbbi időben néhány meglepő búvárkomputer akciót láttam idehaza is. 40-50 körül már érdekes cuccokat árulnak, én most igazság szerint nem látom annyira indokoltnak minden esetben a külföldi rendelést. Azt sajnos nem tudom, hogy jár-e mellé magyar nyelvű útmutató, de ez nagyon jó kérdés.:) Pláne egy ilyen jeladós Uwatecnél lennék óvatos.:)))
2484. elche Ugrás 2007 okt 12. 21:14  
Ez az Uwatec Smart, amit visszahívtak szoftverhiba miatt? De szerintem most már lassan elég kifinomult lehet, nem hallottam már jó ideje hibájáról. De elég sokat tud- mi az a jó ár?
2475. elche Ugrás 2007 okt 11. 21:02  
Nyilván. Azért itt nehezebb leengedni a medencét...
Egyébként figyeltétek a tévét? "Répa" alkohollal? Egy világ omlott össze bennem.:))))
2473. elche Ugrás 2007 okt 11. 20:46  
Ha jól rémlik, a fotózás lehetséges, én a videokamerára gondoltam, azt nem engedik tudtommal. De saját reduktort, mellényt végképp nem igazán szeretnek vízbe engedni.
2458. elche Ugrás 2007 okt 11. 14:33  
Apropó, ha csak Nemo33 van, oda cucc sem kell, mert emlékeim szerint nem engedik a sajátot használni. Ja, meg a kamerát se.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Amfora telep

Croatia (Hrvatska)

1/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelycsikóhal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés