»» ««
elche hozzászólásai:

  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
2027. elche Ugrás 2007 sze 16. 22:58  
Kezdem hinni, hogy ott. A felszínen úszó mantákat például azért vettem ilyen bizonytalanul fel, mert nem is a kamerába néztem, hanem felfelé, hogy jobban lássam, merre úsznak. (A látótávolságra nyilván emlékszel...) Szóval minden bizonnyal a második merülésen, amikor Dave és Ellen is állításuk szerint láttak egy mantaszerű árnyat, ott voltak, de piszok könnyű elszalasztani őket. Attól tartok, ilyen búvárdömpingnél nem is fognak mantashow-t rendezni.
Ja és persze az utolsó próbát nagyon későn csináltuk, talán ezért láttuk őket mégiscsak- viszont a felvételekre is rányomta a bélyegét az alkonyi fény.
2025. elche Ugrás 2007 sze 16. 22:30  
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Sü ...
82. elche Ugrás 2007 sze 16. 20:33  
A kényszer sokmindenre ráviszi az embert. A körülmények miatt belső vakuval itt meg sem próbálkoztam, de azért a kép így is kedves emlék, függetlenül attól, hogy vacak. Bár belegondolva, videón sokkal nagyobb poén lenne a jelenet:

  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1812. elche Ugrás 2007 sze 16. 12:41  
Nem egészen az ő nyaralásához, hanem az enyémhez is.:) Mind a technikai kérdések, mind a videós utómunkálatok hosszabb ideje azt indokolja, hogy legalább az első kiírásnál legyünk rugalmasak, lássuk, mekkora a részvételi kedv. Nyilván nem vagyok egyedül azzal, hogy még csak a koncepciót próbálom magamnak felvázolni- mivel minden bizonnyal rövid, zenés kisfilm lesz, ezért éppen zenét keresek. Én a Creative Commons licenc alá tartozó zenék világában nézek szét, ha valaki másnak segíthet esetleg, a jamendo.com-ot böngészem sokat.
Természetesen, mivel ahogy látom, van embed lehetőség a Stage 6-on, elképzelhetőnek látom annak a választását. Még tesztelem majd, kérek ehhez egy kis türelmet mindenkitől.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Sü ...
70. elche Ugrás 2007 sze 16. 11:37  
Hát igen, egy külső vaku volt, kettő és erősebb kellett volna inkább valamirevaló eredményhez, a sügér ugyanis közel méteres volt. Természetes fénynek nem lett volna esélye, 20-25 méter között csináltam a képet. A sügérek elég szelídek arra, szerintem sikerülhetett volna jobb szögből fotózni, ha ügyesebb vagyok. A másik fele viszont az, hogy a sügéreknél pont a kissé nyitott száj és érdekes fogazat miatt nem rossz a kissé felülről lőtt kép, szerintem legalábbis.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
2022. elche Ugrás 2007 sze 16. 10:56  
Annyi az egész, hogy ha nem oda megy merülni, hanem mondjuk az Adriára, teljesen biztonságban lehetett volna a bálnák felől, esélye egy ilyen sérülésre (és találkozásra) gyakorlatilag nulla.:))))))
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1808. elche Ugrás 2007 sze 15. 18:37  
Hogy itt folytassuk a videós verseny témáját: a YouTube lassan "szabvány" lesz, ezért tűnt kézenfekvő választásnak. De mondanom sem kell, bebetonozva nincs. A 30-i határidő kitolást azért is támogatom, mert addig legalább a technikai kérdésekben is jobban dűlőre tudunk jutni. Ez a kiírás pont olyan nulladik forduló, mint a fotós verseny is volt: ha a lebonyolítás beválik, akkor marad, ha nem, csiszolunk rajta.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Sü ...
64. elche Ugrás 2007 sze 15. 09:26  
Elírtam. Így is jelent valamit? Egyébként elindult a szavazás.
60. elche Ugrás 2007 sze 15. 00:09  
Én is örömmel látom, hogy megvan a szokásos mezőny. De azért vegyük úgy, hogy én most elmegyek aludni (és nem a Piskos Harryt nézem), mert ha valaki még épp időben küldte, ám egy pár perces késéssel érkezik be a képe, ne maradjon ki a versenyből. Reggeltől szavazás!:)
57. elche Ugrás 2007 sze 14. 22:58  
Jópofa ez a kép is, de nekem a versenyfotód még jobban tetszik.
50. elche Ugrás 2007 sze 14. 22:20  
Összejött.
48. elche Ugrás 2007 sze 14. 22:12  
info kukac dc címre ment? mert még nem jött, mehet egy cc nekem is esetleg, mert bunny oly messze távol van.:)
41. elche Ugrás 2007 sze 14. 18:36  
Ez a kép nekem azért jön be, mert többet látok a környezetből, afféle életkép jellege van, miközben mégis a lényeges téma dominál rajta.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1802. elche Ugrás 2007 sze 14. 10:46  
Úgy látom, nincs túl sok sü... kép a tarsolyban.:)
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-09-12 Új egyiptomi vízum
28. elche Ugrás 2007 sze 14. 10:12  
Apropó közelség: nem volt rossz, amikor Debrecenből repültünk. Transzferidő minimális, a kis forgalom miatt nincs zsúfoltság, és még egy árnyalattal olcsóbb is.
A bécsi dolog nyilván akkor lett volna jobb, ha egyszerre jövünk-megyünk, egy kocsival. Annak tapasztalata alapján, hogy odakinn befértünk abba a Seatba, szerintem most is meg tudtuk volna oldani a pakolást. Persze a legjobb az, hogy semmiféle vízum nem kellett, sőt, még útlevél se.:)
23. elche Ugrás 2007 sze 13. 23:32  
Nyilván akad kedvező ajánlat, de én most ránéztem a hurra-nyaralunkra, a legolcsóbb FP Hurghada 72900, teljes áron 114,271 forint. Ez merüléssel együtt nekem 150 fele hajlik, és luxusszállodáról, esetleges egyéb fizető programokról szó sincs. És a Seagull még drágább 7 rugóval, stb. Ami plusz gond, hogy ha valaki nem tud last minute ajánlatokra játszani, ennél is több pénzért utazik. A német irodákat én is javaslom annak, aki boldogul velük (nyelv, stb.), mert remek akcióik vannak időnként. A mi Kanári utunkon közel 200 eurót lehetett volna fogni, ha utolsó pillanatig kivárunk.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
2000. elche Ugrás 2007 sze 13. 22:35  
Ennél az oktopusznál nem a társ kapja a tartalékreduktort, hanem a levegőt adó. Az ideális ezért az lenne, hogy ha a társnak adott főreduktor bármelyik irányból használható lenne, én ezért vettem az Oceanic Omegát, de sajna a cucc használt és a második lépcsőnek van egy nem igazán javítható problémája... Most még megnézek hozzá pár esetleg alkalmas második lépcsőt (Dacor Vyper, pl.), de éppen a ritka használat miatt már nem erőltetem semminek a vételét.
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-09-12 Új egyiptomi vízum
20. elche Ugrás 2007 sze 13. 17:54  
Én is inkább karib-tengeri hirdetéseket láttam (most vettem meg az aktuális Rodale's-t), meg úgy is hallottam, az átlag amerikai számára az arab országok (mindegy, melyik) inkább riasztóak, gyanús, veszélyes helyek. De biztosat nem tudok, nyilván.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1989. elche Ugrás 2007 sze 13. 13:59  
Korrekt. Persze nem könnyű összemérni az úticélokat. Nyilván nem olyan Gran Canaria, mint Bali, de azért egészen más súlycsoport, mint az Adria vagy más mediterrán helyek. A nagy különbség az, hogy ide van értelme 7-10 napra menni, Ázsiába viszont nem igazán, és azért az nem is jön össze mindenkinek.

Beszélgettünk az árakról Bunnyval, de ezt sem könnyű egyértelműen megítélni. Ha valaki nagyon rugalmas időbeosztású, kellemes last minute utakat tehet, jó áron. Mi viszont nem így voltunk, emiatt olcsóságról szó sem volt. A másik oldal viszont az, hogy akármennyibe is került, teljesen más élővilággal találkozni itt, mint akár a Vörösön, akár Távol-keleten, vagy az Adrián. Tehát valamit biztosan kapunk cserébe a pénzért, a kérdés csak az, hogy kinek mi mennyire éri meg. Végülis elég gyakran előfordul, hogy az dönt az úticélról, milyen szerencsés, extra olcsó ajánlat jön szembe velünk, és szerintem ha valakinek van szerencséje ilyenbe belefutni Gran Canarián, Tenerifén, akkor teljesen jó búvárúticélok ezek, függetlenül attól, hogy nem annyira elfogultak, mint én...
1987. elche Ugrás 2007 sze 13. 13:45  
NLQ jól írta, Aquanauta.
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-09-12 Új egyiptomi vízum
15. elche Ugrás 2007 sze 13. 13:10  
Pontosan, a többit csak azért tettem hozzá, mert mindig eljátszanak valamit ("a baksisra a 20 dollár azért kell, mert a rendőrség és a határőrség kéri", nem vicc, nekünk ilyet tényleg mondtak), meg a szervizdíj, meg az extramagas reptéri illetékek... Csak a vízum 15 USD-je pontosan tudható, ezért háborodunk fel rajta.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1981. elche Ugrás 2007 sze 13. 12:38  
Levehető, de ne feledd, ezt nagyon ritkán használja az ember "csak úgy", reduktorként. Én egyszer kipróbáltam, hogy milyen is, és bízom benne, hogy soha többé nem is kell rászorulnom. Tehát az ilyen cuccok nálam arra szolgálnak, hogy igenis legyenek kéznél, ha vészhelyzet van, de egyébként meg kicsit se zavarjanak. (Ja, ha leveszed, akkor értelemszerűen az inflátorba nem kerül levegő.)
1979. elche Ugrás 2007 sze 13. 12:20  
Apropó, vészhelyzeti felszerelések: NLQ, kösz a fuvart még egyszer, nagyon bevált ez az inflátoros oktopusz. (Persze nem levegőelfogyásos helyzetben teszteltem, hálistennek ilyen nem volt.) Most azt mondom, ez az eddigiek közül a számomra legszimpibb megoldás, kevesebb tömlő, könnyű kezelhetőség, bevált. Aki esetleg nem ismerné, nem inflátorfejjel egybeépített oktopuszról van szó, hanem egy inflátortömlő helyére szerelendő oktopuszról, aminek a vége az inlátorra csatlakoztatható. Reduktorként is megfelel, kipróbáltam a víz alatt, az inlátor kezelésében pedig nem zavar. Kár, hogy idehaza még soha nem láttam sehol...

  fórumok / Hírek fórumai / 2007-09-12 Új egyiptomi vízum
11. elche Ugrás 2007 sze 13. 11:42  
Tényleg olyan ez, hogy mindig vannak "kezdők", a frissen végzett búvárok, akik mi mást tehetnének, mint helyismeret hiányában befizetnek eleinte túrákra. Elnézem a szervezett hurghadai túrák árait, és eltöprengek... De mégsem mondhatom, hogy drága. Ha valaki mindent megszervez, stimmelnek a dolgok, és még keres is rajta, azt én elítélni nem tudom. Ilyen esetben aztán hogy a vízum nem 3, hanem 12, inkább csak részletkérdésnek tűnik. Szerintem a szervező ezen is nyer, és nagyon is odafigyel, hogy ne fizessen négyszeres árat.
Én persze már nagyon is odafigyelnék erre, de két éve nem voltam Egyiptomban, nem is igazán követtem az eseményeket. Azt viszont látom, hogy nem azért kéne a fogyasztóvédelemnek lépnie, mert a vízumot felárral adják, hanem mert a meghirdetett 69,900 forintos árból a sok rárakódó költségból rekordsebességgel lesz 127,231 mondjuk. Feldobsz rá egy búvárcsomagot, melléteszel egy napos luxori kirándulást, és ostromlod a 200 ezret. Saját szervezésben! Ejnye no... Ennyire nem húha Hurghada. Főleg nem sokadjára. És Sharm még drágább. Arányaiban messze a szafari éri meg a legjobban, csak legyen korrekt a hajó, a társaság, az időjárás.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Sü ...
35. elche Ugrás 2007 sze 13. 10:56  
Az atlantic damselfish, azaz korallsü... is sü...?
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1965. elche Ugrás 2007 sze 12. 22:36  
Mi is itthon. Ahogy számoltam, ez volt a jubileumi, tizedik hetem a Kanári-szigeteken (azaz pár nappal több), ebből csak az elsőn nem volt semmiféle merülés. Összegezve, rutinos Kanári-búvárként: a víz alatti kalandok szempontjából ennyire sikeres utunk még sose volt. Végig remek volt az időjárás (pedig tudna viccelni az óceán), nagyon sok látnivaló, változatos helyek. Vicces, hogy a számtalan más helyen álomszerű nagy roncs és fényjátékos üregrendszer itt csak afféle "töltelék" volt a merülések közt. Az élővilág annyi dologgal kápráztatott el, hogy se mesterséges, se természetes formák nem kellettek ahhoz, hogy lekössenek merülés közben. Visszafele azt számolgattam, hányféle rája került elénk. 6, 7, 8? Sok. És amit én külön szeretek, az az, hogy számtalanszor az élővilág karnyújtásnyira van, nem menekülnek gyorsvonat sebességével a halak. (Egyébként az angyal- és a gitárcápa szerintem nem ugyanaz.)

Mivel Bunny arról már nem mesélhetett, a mantás nap: szóval tavaly ezt a helyet még alig ismerték a búvárok. Az idén megjelent, vadonatúj merülőhelyes könyv viszont már büszkén emlegeti. Mennek is a búvárok csapatostul, nekünk kétszer nem volt szerencsénk, de még adtunk egy esélyt. Nem volt túl előjel, hogy a merülés előtt megkérdezett, vízből kijövő búvárok egy mantát sem láttak, de hát ha már ott voltunk... A merülés egyébként este hét(!) körül indult, amikor állítólag esélyesebb a találka. De azt hiszem, túl sok a búvár, amíg nem szokják őket a manták, igazán közel nem mennek, vagy talán el is fognak tűnni? Nem tudom. Na mindegy, úszunk csendben a homok felett, egyszer felnézek, hopp! Ismerős sziluettek! Hirtelen hármat számoltam, de inkább négyen lehettek, úsztak felettünk pár másodpercig. Aztán pár perc múlva a fenékhez közül "repült" egy manta, majd egy másik, végül pedig az egyik fenéken úszó felemelkedett a vízfelszínig. Szépek voltak. Bár nem voltak igazán nagyok, nem jöttek közel, nem is úsztak velünk túl sokáig, belegondoltam: ez a 6-7 kicsi, távoli manta több, mint a duplája annak, amit valaha az életemben összesen láttam. És azokkal se merültem félórákat...

Szóval jó volt.:)
1935. elche Ugrás 2007 sze 06. 22:13  
Merulunk, merulgetunk... Sajnos mar tul jok voltak a korulmenyek, hibatlan idojarassal, igy aztan valamiert a mantak nem akartak megjelenni. Azaz felbukkantak, kb. 3 masodpercre, a tavolban, a DM szerint...:) Kenytelenek voltunk beerni a kb. 5-6 angyalcapaval, meg a sok masfele rajaval. A pillangorajat a mai masodik merulesen mar nem szamoltam, a hetediknel feladtam, sokan voltak. A viz szerintem pont jo, Garfieldekat meg razza a hideg a 22-23 fokban. Erthetetlen. Legalabb a kezet razna, tul jok a videoi, mig en kuzdok a technikaval.
Persze azert nem csak oromben van reszunk, a mantak hianya mellett gondot okoz az is, hogy itt sem adjak ingyen a sort. Rendben van, a boltban 1 euro 1 literes uveggel, de mi az, aminel jobbat ne lehetne elkepzelni?:)
  fórumok / Hírek fórumai / 2005-01-05 Környezettudatosság és búvárkodás
34. elche Ugrás 2007 sze 04. 19:24  
Hat, biztos lehet ezt a temat itt boncolgatni. Mikozben epp kemenyen merulunk az Atlanti-oceanban (es az egiek a megmondhatoi, nem csak en vagyok elegedett, hanem a kenyes utitarsak), szoba kerulnek ezek a tulmerules-kerdesek a buvarbazison. Dave, a fonok meselte, hogy barmennyire vedett az a hely, ahova ma merulni mentunk, azert csak felfedeztek egy beszakadt halot ket hete, es mostanaban lecsokkent a halallomany. Spanyol halaszok azt mondjak: a viz azert alapvetoen a mienk, miert ne halasznank azon a par nyuves helyen, ha pont ott van a sok hal?
De azert legyen happy end: a viz alatt kiderult, ez a "kicsit kevesebb" hal akkora barrakuda, roncadores es szardinia rajokat jelentett, hogy egy-ket buvar pillanatok alatt eltunt benne. Volt sokminden mas is, tuskes rajak, sasrajak, polipok, tintahalak, murenak, stb. Szoval sokat gondolunk ratok es a kornyezetvedelemre.:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1923. elche Ugrás 2007 sze 01. 15:23  
Mindenki pakol. "Bizonyos emberek" már tegnap éjszaka elutaztak oda, ahova ma este a dc szerkesztőség testületileg követi őket.:) Gondolom nem meglepő módon tervezünk pár merülést is. De azért az élet nem áll meg a dc-n, távolról nyilván követjük az eseményeket.
Mellesleg a mellényről: nyilván előnyös, ha hibrid, tehát részben hátlebegtetős a cucc. Alapvetően persze egyéni ízlés kérdése a dolog, nekem hagyományos van, a célnak megfelel. Szerintem a Dragon zsebe elég sok ólmot elbír, az enyémbe kevesebb fér, de már az is sokat jelent.
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-08-22 7. UEF búvárnap: 2007. szeptember 8.
6. elche Ugrás 2007 aug 31. 11:09  
Tapasztalatom: a felszíni hangulat remek, a víz alatt pedig nem érdemes csodákat várni. Nagyon változó, milyenek a körülmények.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1920. elche Ugrás 2007 aug 30. 22:44  
Ebben a cikkben írok pár szót róla:
/Hirek/1238
1918. elche Ugrás 2007 aug 30. 19:07  
Tudod, mi kellene inkább az MTV Archívumból? A régi Pásztor Ferenc-filmek. Gyanítom Cousteau-anyagokat könnyebb találni.:)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Sokszínű víz alatti világ
273. elche Ugrás 2007 aug 30. 12:56  
Hát, ott is lesznek sügérek, de arra nem látni akkorákat, mint egy-két szigettel odébb. Azért próbálkozni lehet.:)
267. elche Ugrás 2007 aug 30. 12:46  
No, hát a téma kiírásából szerintem következik, hogy nem a vérkomoly bíráskodás lesz a döntő. De én úgy gondolom, a stílusos szavazó nem a sünhalra voksol majd, mint ahogy a stílusos versenyző sem azt küld.:)
264. elche Ugrás 2007 aug 30. 12:43  
Víz alatti kép esetén...:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
255. elche Ugrás 2007 aug 30. 12:27  
Az milyen remek vicc volt, amikor a Giannis D merülés után (jól elhúztuk a végét, a kicsi motorcsónak miatt a csapat egyik fele korábban felment, mi addig 3 méteren nézelődtünk) a felszínen arra figyeltünk fel, hogy a hajónk messze, a zodiacnak meg nyoma sincs. Pedig ott volt az valahol a messzeségben, éppen sodródott az ócskaság a vízen, mert leállt a többi búvárral. Kicsit a filmre hajazott a szitu, igaz, volt a zátonynál volt még más búvárhajó, de mi ugyebár már a felszínen lebegtünk, és nyilván a víz a zátony közelébe vitt. Kiszedtek minket kicsivel később, de ha erősebb a hullámzás, lehetett volna kellemetlenebb az élmény.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Sokszínű víz alatti világ
253. elche Ugrás 2007 aug 30. 10:10  
Igen, Bunny azért aggódott, hogy mi van, ha valakinek nincs sü.... fotója, erre mondtam én azt, hogy egyszerűen tágítjuk a kiírást azzal, hogy minden jöhet, ami sü..., ez így szerintem elég nagy mozgásteret jelent.
249. elche Ugrás 2007 aug 30. 10:01  
Ez az, dícsérd csak a sü... kiírást, Bunny nem volt ennyire lelkes.:) De azt ugye tudod, hogy tőleg egészen konkrétan sü... fotót várok?:))))
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
248. elche Ugrás 2007 aug 30. 00:37  
Úgy látom ez inkább nekem szólt.:) Szóval tény ami tény, aznap igencsak "feledékeny" volt az az oktató. Pedig hallottunk már medencés balesetekről rutinosabb búvárok esetén is. És végülis beigazolódott, hogy nem árt az a kis segítség, ha az, akinek cselekednie kellett volna, nem képes rá. Emlékeim szerint 15-ös acélpalack volt, és édesvízben. De valahol van egy videóm az "oktatásról", ha valakit érdekel...
A hevederes kiegészítést kösz, nekem pont ilyen elég merev hevederem volt a régebbi mellényemen.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Sokszínű víz alatti világ
237. elche Ugrás 2007 aug 29. 21:38  
Na majd holnap kiderül, számított-e a voksod...:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
237. elche Ugrás 2007 aug 29. 15:27  
Ami eszembe jut a palackrögzítésről

Uszodázni voltam éppen, talán egy fényképezőgépet próbálgattam, már nem emlékszem. Voltunk ott páran, öltöztünk, szereltünk, a palackot az egyik oktató segítője (aki maga még DM sem volt) hozta. Az oktató még nem ért oda, és aztán telefonált, hogy nem is fog, ezért megkérte ezt a bizonyos segítőt, hogy ugyan helyette gyakoroljon már egy kicsit azzal a tanítvánnyal, aki már túl volt egy uszodai alkalmon.

Hát, nehéz lett volna eldönteni, ki ijedt meg jobban, a botcsinálta "oktató" vagy a jelölt. A "tanárnál" többen is rutinosabb búvárok voltunk ott, de valószínűleg okosabbak is, mert eszünk ágában sem volt felvállalni ezt a gyakorlást. Azért megbeszélés nélkül is igyekeztünk közel maradni, hátha szükség lesz ránk.

Nem részletezem a komikus jeleneteket, inkább a lényegre térek. Mivel mégiscsak tanulóról volt szó, az "oktató" állította össze a felszerelését. Látjuk ám, hogy egyre furábban tartja magát szegény kezdő, a fejét kezdi hátra hajtani. Naná, mert a kicsúszó palackra szerelt reduktor szépen húzta hátra. Bizony kiderült, hogy itt higgadtnak kell lenni annak is, akinek a palackja éppen távozni kényszerül (ez nem állt fenn), és társának is ügyesen kell reagálni (ez végképp nem volt igaz). Ha ez nyílt vízben történik, még csak elképzelésem sincs, mi lett volna a vége. A palack meglazulása ugyanis már a merülés kezdése után pár perccel történik, amikor nem a felszínen vannak a búvárok, hanem mélyen. Gyorsan odaúsztunk, kisegítettük a mellényből szegény tanulót, társát szintén a felszínre küldtük, és a rögzítés a víz alatt ránk várt. De a tanulónak már nem volt nagy kedve újra elkezdeni gyakorolni, amit maradéktalanul meg tudtam érteni. Én azóta is nagyon odafigyelek a jó rögzítésre, mert nincs kedvem a víz alatt szerelgetni, és a társamét is mindig ellenőrzöm. Persze nem jó túlzásba esni, egyszer sikerült olyan erősen meghúzni a pántot, hogy az egyik nem igazán erős alkatrész kissé elhajlott. No meg ha egy ideje nem használtam már a mellényt, az első szerelés előtt kicsit megnedvesítem a hevedert, ha van rá lehetőség. Még régebben javasolta ezt valaki, és logikus ötletnek tűnt. Nem szeretem másra hagyni a rögzítés, ha mégis ilyen van, akkor én is ellenőrzöm. Ez tipikusan az elkerülhető veszélyforrások közé tartozik, amelyek nagy galibát okozhatnak.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Sokszínű víz alatti világ
233. elche Ugrás 2007 aug 29. 00:10  
No, eljött a nagy nap, ma zárul a szavazás (és a mókatár is, természetesen). Ha eddig kihagytad, még van szűk 21 órád...
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-08-28 Biztonsági gondok az Oriskanynál
5. elche Ugrás 2007 aug 28. 21:12  
Rendben van, de ha rosszullét volt mondjuk a háttérben, vagy felszereléshiba, vagy akármi más, az esélyek nem ugyanazok egy villámgyors mentés meg egy kicsit lassabb esetén. Az biztos, hogy ez a távolabb levő, nagyméretű, aránylag mély vízben levő roncs nyilván több kockázatot rejt magában, mint a neufeldi csónak.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1741. elche Ugrás 2007 aug 28. 19:21  
Ilyen problémával még sosem szembesültem, mindig tudtam választani. Pedig hát gyorsan kell dönteni, hiszen a legelső szavazatot szeretem a magaménak tudni. Ha máshogy nem megy, kvázi "érzésből" szavazok. Néha utólag látom, hogy nem feltétlenül jól döntöttem, de az úri közönség jobbára kiigazít.:)
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-08-28 Biztonsági gondok az Oriskanynál
3. elche Ugrás 2007 aug 28. 16:25  
Jó, ez igaz. De azért mégiscsak: erre a búvárok körében egyáltalán nem vonzó úticélra odatesznek egy irdatlan roncsot, ami tényleg sokakat érdekel. Erre vállalkozások épülnek, külön kis iparág, tisztes megélhetéssel, de az nem feltétlenül van bekalkulálva, hogy mi van, ha baj van? Pont olyan, mint egy nagy szabadtéri rendezvény: nem csak jegyszedőt kell biztosítani, hanem mobil WC-t is.:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1902. elche Ugrás 2007 aug 28. 13:32  
Láttad a Steven Zissou-t? Ott is a nő volt a nagy kavaró.:)
1899. elche Ugrás 2007 aug 28. 12:41  
Amennyire én tudom, Cousteau második (jóval fiatalabb) feleségének színrelépésével kezdődtek az igazi gondok, a keresztbepereskedésekkel. Cousteau minden érdeme mellett üzletembernek sem volt rossz. És nyilván pénzről volt szó: azért nyilván senki nem pereskedik, hogy "jobban védhesse a környezetet".
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1730. elche Ugrás 2007 aug 28. 10:57  
Be van mindenki lassulva... A szavazatok is csak lassan csordogálnak a képekre, pedig elég szoros az állás, egy szavazat meg tudná fordítani a versenyt.:) A nyári végi fáradtságra fogom, én is különösen ellustulok ilyenkor. Illetve tavasszal, meg télen és ősszel is. A legnagyobb nyári melegben pedig végképp őrültség hajtani magam.:)

Szóval én most a YouTube mellé tenném le a voksomat. Ha (C) kérdések felmerülnek, adok linket CC zenékhez, amiket gond nélkül lehet használni. Én is olyat választok majd.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1895. elche Ugrás 2007 aug 27. 23:34  
Nyilván olyan névvel, hogy Cousteau, árnyalattal több ajtó nyílik meg előtte.:) Sokan dolgoznak manapság a víz alatti filmezésben, és már annyi filmet látni, hogy van miből szelektálni... Láttam már érdekességeket Jean-Michel filmjeiben, de alapvetően nem állnak annyira közel hozzám. De ez ízlés dolga.:)
1893. elche Ugrás 2007 aug 27. 22:51  
Végülis érdekes volt, igen, és elárulom, én is ma este leltem erre rá, új volt az élmény.
Azt nem tudom, ki mennyire van képben Cousteau-ügyekben: ez a Cousteau Society filmje, ami Cousteau második feleségéhez kötődik, kizárva belőle Cousteau első házasságából származó fiát, Jean-Michelt. Az itt feltűnő két Cousteau gyerek a második feleségétől van, de egy jó évtizeddel első felesége halála előtt születtek, mert a kapitánynak volt egy "másik élete" is...
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Cod Hole

Australia

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 23m, látótáv: 25m felett

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés