»» ««

A vagyon a családban marad

Külföld

Anya és lánya egy csapatban dolgozva bukkant rá egy nagyon értékes leletre.

A mi számunkra különösen hangzik, hogy a világ bizonyos részein a búvárkodás nem annyira a könnyed nézelődésről szól, hanem inkább az aljzatot túrják, hátha valami értékesre bukkannak. A floridai Bonnie Schubert és idén 87 esztendős édesanyja is azért száll tengerre évtizedek óta, hogy kincset keressenek. Ebben az évben viszont rájuk is mosolygott a szerencse.

A legtöbb nap azzal telik, hogy az üregeket kutatják a zavaros vízben, és olyan tárgyakat hoznak a felszínre, amelyek értéke elég csekély: sörösdobozok vagy horgok jelentik a zsákmányt. A nyáron Bonnie szerint szinte csak lőszereket sikerült találni a régebben vízbe került tárgyak közül. Ám augusztusban, a Frederick Douglass Beach közelében merülve életük felfedezésére bukkantak. Egy madárt ábrázoló szobor feje, majd szárnyai kerültek elő- méghozzá 22 karátos aranyból. Úgy vélik, az 1715-ben elveszett spanyol flotta egy galleonja feneklett meg a környéken, és a szétszóródott, hatalmas értékű rakomány nagy része még ma is az üledék alatt rejtőzhet.

A kincsvadászati engedélyt birtokló társaság képviselője is izgatottan nyilatkozott az aranymadárról. Egy helyi történész szerint Jézus Krisztus áldozatát szimbolizáló kegytárgyról van szó. A madár egyik szárnya hiányzik, és azt sem lehet tudni, mi volt a rajta látható kis négyszögletű üregben. Ám így is sokat ér, egy műkereskedő 885,000 dollárt ajánlott érte. A koncesszióval rendelkező nagy cég búvárai ezen a nyáron több tucat arany és ezüst érmet találtak, és egy bronz ágyúra is rábukkantak, de a Bonnie és Jo leletéhez fogható nincs az övéik közt. Tisztelettel adóznak nekik azért is, mert ebben a szakmában jelentős a férfiuralom, kitartásuknak köszönhetően mégis nekik sikerült megtalálni ezt a madarat.

A madár dollárban megállapított értékén a feleknek kell osztozni. Bonnie és édesanyja a pénz felére tarthatna igényt, míg az anyacég a bevétel húsz százalékát Florida államnak kell adja. Ám az is lehet, hogy az állami szervek úgy döntenek, hogy kell nekik az értékes szobor, és ekkor ők kárpótolják a megtalálókat.[ woai.com ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Big Brother

Egypt, Red Sea

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 39m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

szafaris megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 30.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2023 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés