»» ««

Aranylánc a homokban

Külföld

Fisherék még mindig találnak értékes tárgyákat az Atocha környékén.

(C) www.melfisher.comA legendás kincsvadász, Mel Fisher még 1985-ben talált rá hosszú évek kutatása után a káprázatos kincset rejtő Nuestra Senora de Atocha nevű spanyol hajó roncsára Floridában, ám a búvárok azóta is folyamatosan merülnek errefelé, hogy megtalálják a mélyben rejtőző további leleteket.

A közelmúltban egy 40 hüvelyk (1 méter) hosszú arany láncot találtak a búvárok. A szakértők megvizsgálták az ékszert, és az értékét 250,000 dollárra becsülik. Úgy vélik, hogy ez a tárgy is az 1622-ben elsüllyedt Atocha rakományához tartozik. A hely ahol rátaláltak, közel volt a nagy kincshez, Key Westtől 35 mérföldre nyugatra. A lánc 55 elemből áll, egy kereszt van rajta illetve egy ovális medál, ami Szűz Máriát ábrázolja. A láncot a Mel Fisher´s Treasures hajójának egyik búvára, Bill Burt találta. A kapitány, Andy Matroci úgy véli, ez a fajta merülés mindig kaland, mert amikor a búvár a vízbe megy, nem tudhatja, mit talál a tengerfenéken.

Sean Fisher, a legendás Mel Fisher unokája arról beszélt, hogy ez a lelet fontos lehet abból a szempontból is, hogy az Atocha eddig meg nem talált részének nyomára vezetheti a csapatot. Ez a lánc viszont jó eséllyel ott is lehetett, tehát közel járhatnak a helyhez, ahol még sok dolgot találhatnak. Az izgatottság érthető, ha arra gondolunk, hogy az 1985-ös lelet értékét 450 millió dollárra becsülik.

[ onlinejournal.com ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Poseidonia (Al Kahfain) Wreck

Egypt, Red Sea

5/5 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 25m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilágdelfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés