»» ««

Egy repülőgép roncsai kerültek elő Szicíliánál

Külföld

Augusztus elején, a szicíliai partok közelében egy olasz halászhajó hálója egy ismeretlen eredetű repülőgép roncsaiban akadt fenn.

A váratlan zsákmányt sikeresen kiemelték, majd átadták az illetékes hatóságoknak. A maradványokat végül a sigonellai haditengerészeti parancsnokság légi támaszpontjára szállították, ahol megkezdték a géppuskák biztonsági ellenőrzését, valamint a lövedékek vagy egyéb robbanó anyagok felkutatását. Az előzetes vizsgálatok alapján eddig még nem sikerült azonosítani a repülőgépet, mivel nem került elő semmilyen gyártásra vonatkozó adattábla.

A gép végül a 6. flotta és a NATO mediterrán térségének logisztikai parancsnokságára, a sigonellai haditengerészeti légi bázisra került. Itt, a feladatra kijelölt tengerészek először átvizsgálták a roncsokat, és ellenőrizték a 12,7 mm-es géppuskákat, nehogy az esetleges lövedékek véletlen balesetet okozzanak. Ezután a gépet szakszerűen megtisztítják és konzerválják, miközben lehetőség nyílik az alaposabb vizsgálatra. Ekkor talán majd sikerül kideríteni valamit a gép eredetéről, esetleg a pilótájáról is.

Az első sajtónyilatkozatok szerint még nem tudták azonosítani a feltehetőleg II. világháborús madarat, mert gyári adattáblát eddig nem találtak. Elképzelhető az is, hogy a harci gép tengerbe zuhanása az 1943 július elején végrehajtott szövetségesek szicíliai partraszállásával hozható kapcsolatba. Mindenesetre a kutatás tovább folytatódik.

[ JETfly Magazin ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Ras Mohammed, Yolanda Wreck / Reef

Egypt, Red Sea

6/11 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) nehéz körülmények
max: 39m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merülés roncs merülés rakománynyílt vízi fajok korallos, trópusi élővilágteknős jelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés