»» ««
elche hozzászólásai:

  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
552. elche Ugrás 2007 máj 29. 22:14  
Nos, ha már versenytémák is szóbakerültek: volt itt számtalan ötlet, de egyfajta "vigaszdíjként" a képeik el nem fogadása miatt morgó fotóstársainknak, azt javaslom, hogy a következő téma kiválasztásában legyen övék a döntő szó. Elsősorban fokszyra gondolok, mert ő nem is küldött másik képet, de zook barátunktól is érdemi javaslatokat várok.:)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Kettecskén
176. elche Ugrás 2007 máj 29. 22:11  
A következő verseny témájának megvitatását a fotós fórumban folytatom- van egy ötletem.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
598. elche Ugrás 2007 máj 29. 22:10  
Elnézést a pongyolaságért.:)))))
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Kettecskén
172. elche Ugrás 2007 máj 29. 21:29  
Ugyan, nincs ebből semmi vita. Én tudom, mit akartam a kiírásban látni, és annak megfelelően válogattam.:) És milyen jól tettem, ez a végül felkerült képed tűnik számomra a legérdekesebbnek. Kár lett volna érte.:))))))
170. elche Ugrás 2007 máj 29. 21:02  
Rosszul figyelsz.:) Én a cikkre hivatkoztam, ott az általam idézett sor jelent meg (ez volt korábban), a galéria mellett viszont Bunny valamiért ezt a szót írta. Az eredeti nem a halraj.:))))))
168. elche Ugrás 2007 máj 29. 20:42  
Hogy egyértelmű legyen, miért nem felelt volna meg a kép, idézek a cikkből, ahol a Kettecskén felhívás megjelent: "tehát mondjuk a kékségben együtt úszó halak nem férnek bele ebbe a kiírásba". Remélem, ennyi elég magyarázatként.:)
A videós versenyen meg töröm a fejem. Majd kitalálunk valamit.
165. elche Ugrás 2007 máj 29. 20:19  
Ha az elsőt küldöd, már nem lett volna időd másikat küldeni, mert a galád előzsűri kizárja, tehát jól döntöttél.:) A második kép tetszik, a harmadiknak a témája jobb, mint a megvalósítása, szerintem.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
550. elche Ugrás 2007 máj 29. 17:07  
Végülis a fotósokat kellene megkérdezni, mit szeretnének. Nem tudom, most hányan lesznek, 10-15-20 ember, csak elmondják, hogy ők mit gondolnak. Ezer dolgon el lehet töprengeni. Jó, hogy van értékes díjazás, de én szerintem már inkább elsírnám magam, ha kapnék egy búvárfelszerelés-vásárlási utalványt, így is árulom a felesleget.:)))))

A mi kis versenyünk viszont szerencsére azért jó, mert olyanok is megmutatták már a képeiket, akik máshol még nem nagyon, legalábbis versenyszerű körülmények közt. A témához való igazodás, a legjobb képek színvonala meg talán kicsit arra sarkall mindenkit, hogy figyelje a konkurrenciát, ellessen pár szakmai fogást és igyekezzen tudatosabb lenni. Most még nyilván bőven van hova fejlődni a színvonalat illetően, de valahonnan el kell indulni, azt hiszem.
548. elche Ugrás 2007 máj 29. 16:37  
Nem fér bele sajnos, de ezt előre sejtettem, így néznek ki egymás mellett:


A kép szélének homályosodása sokkal kevésbé jelentkezik az új cuccnál. Ez a beszerzés abszolút a felszíni dolgoknak szólt.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
593. elche Ugrás 2007 máj 29. 16:31  
Talán nem mindenki olvassa a fotós fórumot, ezért ide is beteszem a Grüner See túráról készült filmecske (http://www.youtube.com/watch?v=lEaPbkOdAXc) linkjét.

Mondjuk az jó vicc volt, hogy a hétvége alatt egymást váltva volt jégeső, napsütés, zivatar... A mostani alacsony vízállásból arra következtetek, hogy az idén igazán ideális, 10-11 méteres víz már nem is lesz a tóban.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Kettecskén
160. elche Ugrás 2007 máj 29. 16:24  
Egy kínzó kérdésemre még soha nem kaptam választ: az érdescápa, a cetcápa és a rablócápa az ugyanaz?:)))
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
546. elche Ugrás 2007 máj 29. 16:21  
Szerintem sokan a fotózással próbálkozók közül nem igazán töprengenek azon, hogy mikor milyen témára, milyen jellegű (nagylátó, makró) felvételekre készüljenek- ami jön, arról csinálnak képet. Számukra nyilván riasztónak hangzik egy ilyen versenykiírás, pedig biztos sokat lehet tanulni. De mégiscsak versenynek nevezitek, és te is tudod, senki nem akar utolsó lenni, "a tanulás kedvéért"...:)))

Egy szó mint száz, talán egy jó kis búvárfotós workshop sem lenne rossz. Videóval kevesebben foglalkozunk, de most hogy én is váltok, szerintem lesznek még jó kis eszmecseréink a pár sorstársammal, amiből mind profitálhatunk. Fotósoknál is vannak kezdeményezések, de ott talán még jobban meg lehetne csinálni, hiszen többen vannak.
544. elche Ugrás 2007 máj 29. 16:16  
Te Jules, a nagylátó előtétlencse felszíni teljesítménye nem igazán győzött meg, ezért beszereztem egy Raynox 3031 Pro-t, ami nagyobb látószögű, és szebb a képe is. Szóval rá kellett jöjjek, hogy ha nem akarok gúzsba kötve táncolni, és felszínen is szeretnék dolgozni (naná), akkor ezt a kis fejlesztést még meg kell lépnem. Csak az bosszant, hogy ma érkezett meg a cucc, pedig kipróbáltam volna a sógoroknál is.
Garf, otthon ültök mostanában? Lehet, hogy egyik hétvégén Vasban járok.
542. elche Ugrás 2007 máj 29. 11:42  
És a te sok órányi felvett anyagodból mennyi készült pisztrángról?:))))
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
273. elche Ugrás 2007 máj 29. 11:31  
Bunny külhonban merülget, ezért nem konzultálhat vele Garf, és én válaszolok a te kérdésedre is.:)
A pontokat tudatosan nem rakjuk ki, ennek két oka van. Mivel nem több tízezres táborról van szó, 1-2 kamu regisztrációval, a haveroknak szóló körlevéllel nagyot lehet változtatni a helyezéseken- persze így senki nem tudhatja, van-e bármi értelme az ilyen akcióknak.
A második ok pedig pszichológia: létezik a "nyertesre voksolás", mint viselkedés, ami teljesen természetes. Azaz első pár voks után folyamatosan csak az elején jó pontokat kapott képek pontszáma nőne, így viszont jobban megoszlanak a voksok, mindenki inkább ítél a saját feje, mint mások pontjai alapján. Hát, ennyi.:) Persze én mint admin tudom követni az eseményeket, és most egy remek kép vezet:... uppppsz, majdnem kicsúszott a kezemen.:)))))
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
539. elche Ugrás 2007 máj 29. 09:40  
Második kérdésedre a válasz az 523-as hozzászólásban.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
591. elche Ugrás 2007 máj 29. 09:06  
Ez például PADI tábla, ez pedig egy NAVY tábla. Nem méterben van egyik sem. Itt van egy NAVY tábla, ami metrikus is.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Kettecskén
149. elche Ugrás 2007 máj 28. 22:58  
Hm, tíz perceket hasaltam az üregek előtt, amíg valamit sikerült összehozni, centiről centire lopva a távolságot. Ja, 3 Mpx Oly C740 UZ, belső vakuval, sokat vágni nem lehetett az elkészült képből. Amikor először észrevettem egy ilyen párost, azt hittem, csak káprázott a szemem, mert persze ahogy odamentem, már senki nem volt a környéken. De meg lehet tanulni, hogy melyik üreg az, ahol őkelmék élnek, találtam az öt nap alatt párat. Viszont például csigakeresésben (azaz inkább találásban) soha nem voltam jó.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
535. elche Ugrás 2007 máj 28. 19:26  
A keddi indulás a holnapot jelenti egyébként?...
534. elche Ugrás 2007 máj 28. 19:23  
Úgy emlékszem, elmentettem a képeket, hátha kell neked, csak elfelejtettem rákérdezni. Majd megkukkantom.
Az enyém is Hama. Azt hiszem előbb egyeztessük, mert a véletlen esetleg úgy hozhatja, hogy ugyanolyan típusok.:)
Mellesleg továbbra is töprengek a filmen, meg hát a te véleményeden is. Számolgattam, mennyi felvett anyagból lett összevágva, de a dolog becsapós, mert időnként bekapcsolva maradt a cucc...:)))
531. elche Ugrás 2007 máj 28. 18:34  
Most éppen Jules barátommal a videózás rejtelmeiről beszélgetünk. Most már elmondhatom, hogy próbáltam igazi videós szettet is meg fényképezőgép videofunkcióját is- ez utóbbinak olyan erősek a korlátai, hogy tényleg csak kiegészítő funkció, igazán számítani nem lehet rá.

Arról egyébként nem sokat mondtál, pontosan milyen tudású gép is kellene neked, vakuval vagy anélkül, stb? Elég széles a mozgástér az ötvenezer forint alatti értékű kis kompakt szettektől a milliós cuccokig.:)
530. elche Ugrás 2007 máj 28. 18:31  
Köszi, nekem is van egy kis könnyű állványom, pár képnél használtam is. Remélem a tied kicsit más.:)))
Én egyébként nem bírnék túl sokat ülni a felvételeken, azt hiszem. Az is igaz, hogy elég sok dolgot előre lejátszottam fejben, ezekre tekintettel vettem fel képeket, szóval nem a nullából indult ki a munka. De azért néhány (sok) dolog így is megviccelt, és persze úgyis visszatérek még erre a filmre is, mert szeretném jobban ütemezetté tenni a vágásokat, megnézni, hol lehetne mégis becsempészni pár jó vágóképet, stb.

Érdekes azért, hogy kb. ezer hibát vesz észre az ember a saját munkájában utólag, de azért megnyugtatólag hat rám, hogy ennek egy nagy-nagy része azért kijavítható, vagy a tapasztalattal simán eltűnik.
527. elche Ugrás 2007 máj 28. 18:15  
Elfelejtettem hozzátenni: az anyagot letöltöm, az ajánlatot pedig elfogadom. Nem bízom a levelezésben.:)
526. elche Ugrás 2007 máj 28. 18:14  
Köszönöm, a levelek átjöttek, és közben eluralkodik rajtam a csendes kétségbeesés. Már megint valami extra hatékonyságú spamszűrő "dolgozik"?
Sok igazságod vagyon, az első nyolc percnyi felvételben voltak olyan képek, amilyeneket én is hiányoltam, de ezek voltak a buborékfoltosak. Ilyen nyilvánvalóan hibás képet meg csak nem használok... Kár, tanulok az esetből. A tóban a "nagy szám" az, hogy nagyjából a közepén, a legmélyebb ponton lebeg az ember, felnéz, és a csak a felszín enyhe fodrozódása által torzított tájképben gyönyörködik (elsősorban a nagy hegyben). Nos, az eső tönkre ugyan nem tett mindent, de egy kb. 10-20 centis opálosabb réteg volt a felszín alatt, tehát ez a látvány sehogy nem jött össze, pedig számítottam rá. Ráadásul ez a természetes szűrő tett arról, hogy ne legyen igazán kontrasztos a látvány, és ez bizony érezhető a képeken. A YouTube-on van olyan Grüner See video, ahol sokkal szerencsésebb volt a készítő- de panaszom ne legyen, nem emiatt nem lesz Oscar-díjas a film. Ha jobbak lettek volna a képek, akkor 4-5 perces is lett volna az etűd, ezekkel a közepes képekkel belefért 3-ba, a terjedelemmel nagyjából elégedett is vagyok. Még nem tudom, hol folytatom a gyakorlást, még az is lehet, hogy Adria lesz belőle, vagy egy újabb, hosszabb osztrák út.
523. elche Ugrás 2007 máj 28. 13:56  
Az az igazság, hogy jó ideje semmilyen levél nem jött át tőled, pedig még választ is vártam egy témában...
Mellesleg összehajítottam egy kis anyagot a felvett képekből. Ha valaki még nem járt a Grüner See környékén, a tó ilyen, illetve a víz alatt még szebb is, mint most volt.
Grüner See
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Kettecskén
145. elche Ugrás 2007 máj 28. 13:45  
Megéreztem? Én pont az eggyel korábbi hozzászólásban beszúrt képet mutattam volna meg, ha kicsit jobban sikerül. De nem sokat hezitáltam, olyan túl sok témába illő és jól sikerült képem nincs. Nem is hogy túl sok nincs, hanem egyáltalán.
137. elche Ugrás 2007 máj 28. 12:05  
Én egyszer egy túrán megfogadtam, hogy ha törik, ha szakad, ilyen társulásról csinálok egy kis emlékképet. Hát, nem egyszerű feladat...:) Nem is jutottam vele sokra...

132. elche Ugrás 2007 máj 28. 07:47  
Nos, köszönjük a képeket, 18 felvételt neveztek a készítők. A szavazást hamarosan elindítom, sok sikert mindenkinek!
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
588. elche Ugrás 2007 máj 28. 07:38  
Hát ehhez a történethez annyit tudnék hozzáfűzni, hogy a saját, jól karbantartott felszerelés általában megbízhatóbb, mint a bérelt. Nem tudom, itt bérelt volt-e a cucc.
Merüléstervezés, táblázat... Tervezni igazán hatékonyan akkor tudok, ha ismerem a helyet, tudom mi hol van, és jól megy a tájolás. Amit az OW-n erről a kérdésről megtanulhattál, az, hm, aligha nevezhető "merüléstervezésnek". A táblázat pedig szép meg jó, de a mai merülési gyakorlatban egyértelműen a komputer a döntő. Legyen bármilyen olcsó és használt, egy dekós búvárkomputer elengedhetetlen. Nem is tudom, mikor láttam utoljára táblát bárkinél... Eszembe jutnak egy beszélgetőtársunk szavai: "elmegyünk egy túrára, elkezdesz számolgatni, és kiröhögnek vagy bedobnak a vízbe".:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
521. elche Ugrás 2007 máj 27. 22:46  
Ó, hát az egy dolog, de például fehéregyensúly kérdések, szokni a kameraösszerakást, aztán nem elrontani az első pár felvett percet azzal, hogy a tok elejéről elfelejtjük lesöpörni a pici buborékokat...:)))))
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
586. elche Ugrás 2007 máj 27. 22:44  
Az illető weboldal gondozójának több cikkét is megtalálod oldalunkon, igaz, azok merülési élményekről szólnak.:)
Amit te kérdezel, annak egy jelentős része szerintem már nem is a haladó, hanem inkább a mentőbúvári tanfolyam része. Oktatói szempontból nyilván érthető, hogy senki nem nagyon dob fel rövid összefoglalót arról, amit ő tanfolyamként normális keretek között, meghatározott idő alatt megtanít.
Én éppen a közelmúltban vettem meg a BSAC mentőbúvári tankönyvét (gyűjtöm az ilyesmit...), ami elég jól rendezett, érdekes. De például a Nagy Búvárkönyv is elég jó, szerintem.
Sok dolog azért gyakorlatban tanulható meg, vagy pedig nem árt egy olyan tanfolyam, ahol alaposan végigveszik az ilyesmit. Ha te azért érdeklődsz ilyen iránt, hogy megálld az AOW tanfolyamon a helyed, megsúgom, ennél sokkal kevesebb is elég.:) Ha a tudás érdekel, a fenti könyvekben is találsz jó dolgokat.
Hazai édesvízi merüléseknél pedig megintcsak olyan speciális tudásra lenne szükség, amit könyvben (pláne amerikai könyvek melegvízű tengereihez igazodó felfogásában) nem igazán van benne. Gyakorlat, ami tapasztaltabb merülőtárssal megszerezhető- ez az út sokkal célravezetőbb.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
519. elche Ugrás 2007 máj 27. 20:30  
Ha valakit meglepetésként érne, elárulom, víz alatti kamerával sem könnyebb jó képet csinálni, mint fényképezőgéppel.... Tanulságos merülésen vagyok túl, mindent szempontból: technikai, képkomponális, merülésszervezési okból egyaránt...
A felszíni felvételekből talán lett pár sikeresebb, a víz alattiakról még nem mondok semmit.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
584. elche Ugrás 2007 máj 27. 20:26  
nlq, ha már erre jártál: nagyon bevált a szárazruha, kösz.
Mellesleg rettentően hektikus volt az időjárás, az alacsony vízállás miatt sem volt a maximális a látótáv, de az előző napi 2-3 vad zivatar sem segített azt hiszem. Aligha lehetett több a látás 25-30 méternél. Max. mélység pedig 4,1 méter.:))))
Azért nem volt rossz, pár felvétel készült, majd meglátom, mi lesz belőlük.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Kettecskén
121. elche Ugrás 2007 máj 25. 23:13  
Ja bocs, én emlékeztem rosszul. Eredetileg is vasárnap este volt a határidő. Sorry.:)))
120. elche Ugrás 2007 máj 25. 23:08  
Még valami. Mivel szombat éjszaka Ausztriában vagyunk, praktikus okokból a vasárnap estig beérkező képek még játszanak. De aznap este már aktiválni szeretném a szavazást - aki nevezne, igyekezzen.
119. elche Ugrás 2007 máj 25. 23:07  
Azt hiszem, én láttam először a fotót, meglepett, gondolkodtam rajta, és nekem is tetszik, mert érdekes. Kíváncsi vagyok, milyen lenne a hatása, ha egészen ki lenne vágva a szem közelében levő rész?
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-05-24 Marsa Abu Dabab - lezárva!
18. elche Ugrás 2007 máj 25. 11:12  
Visszahozva ide a témát...:)
Szóval ez az extra pénzszedéses dolog volt, ami bennem is hamar felmerült. Ki fog derülni. Mint akkor az is, hogy lesz a merülés, valószínűleg most akkor az a helyzet, amit te is írsz: egyelőre csak a hajóknak tilos.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Kettecskén
111. elche Ugrás 2007 máj 25. 09:12  
Gondolod, hogy ilyen jellegű taktikázás folyik?:) Meglátjuk...:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
514. elche Ugrás 2007 máj 25. 09:04  
Tegnap gondolkodtam az Abu Dabab versenyen, hát nem tudom, hány lehetséges résztvevő lenne? Én most megint egy nyíltabb kategórián gondolkodtam: bohóchal. De persze ez még odébb van.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
576. elche Ugrás 2007 máj 25. 08:32  
No rendben van, de például itt volt az egy hetes római út, ami nem kifejezett búvártúra volt. De sejtettem, hogy esetleg majd lehet merülni, és egyet merültem is. Vittem maszkot, csizmát, komputert és egy vékony rövidruhát. A többit béreltem ott, nagy gond semmivel sem volt, és ha netán nem tetszett volna amit kapok, nem megyek vízbe...
573. elche Ugrás 2007 máj 24. 23:07  
Mindenkit meg lehet győzni, csak persze nem mindenkinek van lehetősége mindent kipróbálni... Én is szerettem a Halcyont, de saját utazási gyakorlatomban az én cuccom éppen olyan jó. Főleg mert ha 1-2 cuccot itthon hagyok, amikor bizonytalan, merülök-e egyáltalán és mennyit, akkor a mellényről mondok le a legkönnyebben.
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-05-24 Marsa Abu Dabab - lezárva!
12. elche Ugrás 2007 máj 24. 14:51  
Én annak nem örülnék, ha aztán a dolgok olyan fordulatot vennének, hogy mentőmellénnyel, a felszínről, persze tisztes beugró ellenében mégiscsak lehetne ott nézelődni. De kizárni ezt sem lehet.
Majd mesélj a szafariról. Mi nem csak a dungiról maradtunk le ugyebár, hanem arról is...
8. elche Ugrás 2007 máj 24. 14:39  
Köszi az infót. Nem túl szerencsés pillanatban érkeztetek, állítólag máj. 17-től él ez az új szabály. Az nyilván nem nagy vigasz, hogy nem csak a szafarihajók számára lett tabu a hely...
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
512. elche Ugrás 2007 máj 24. 14:32  
Ha megnézed a mai hírt: jó időre sikerült elintézniük a dolgot...
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-05-24 Marsa Abu Dabab - lezárva!
6. elche Ugrás 2007 máj 24. 12:44  
Csatlakozom, én is az első kézből származó infókra várok.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
510. elche Ugrás 2007 máj 24. 12:43  
Egyébként nekem az jutott eszembe, hogy ha már így alakult, egy Abu Dabab-emlékversenyt össze lehetne kalapálni. Még ha a mezőny nem is lenne hatalmas, akár ide a fórumba feltöltve vagy a galériába belinkelve lehetne pár képet mutatni, olyanokat, amilyeneket -ha tényleg minden úgy igaz, ahogy írják- egy ideig senki nem fog csinálni. (2twins újonnan feltöltött fotója láttán erősödött meg bennem az érzés, hogy azért talán nem indokolatlan a szabályozás...)
Szóval nem igazi verseny ez, inkább csak lássuk, kinek mi a legszebb/legérdekesebb fotós emléke a helyről. Főleg mert én nem jártam ott...:)
508. elche Ugrás 2007 máj 24. 11:22  
Miért nem inkább olyan helyre mész, ahova senki más nem jár? Pl. a Salamon-szigetek állítólag nagyon szép.:)))
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-05-24 Marsa Abu Dabab - lezárva!
4. elche Ugrás 2007 máj 24. 11:21  
Pár helyen utánanéztem, hogy igaz-e a hír.
Mellesleg én sem rendeznék ellene tüntetést. Nincs olyan sok a dugongokból, és annyi minden mást lehet látni, akár még Egyiptomban is...
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
560. elche Ugrás 2007 máj 24. 09:23  
Egyszer valaki mutatott egy Scubapro Ladyhawk-ot, aminek van férfi változata is, elég kicsinek tűnt:
Scubapro Kinghthawk

Illetve angol búvárokon láttam Tigullio T52-t, az is olyasmi talán, mint amire gondolsz:
Tigullio T52
554. elche Ugrás 2007 máj 23. 17:34  
Gondolom, túlnyomó többségében repülős utazásokon vinnéd magaddal. Már csak azért, mert a bal oldali Halcyon acél háttámlája nem biztos, hogy jó útitárs. Főleg, ha meleg vízben merülsz, ahova alig kell ólom. Ettől függetlenül minőségi cucc, egyszer próbáltam, bejött, nagyon szabadon mozog benne az ember.
Ami az én mindent cuccolós utazási stílusomhoz, főleg a meleg vizes merüléseknél bevált, az a kicsi és könnyű, félsúlyintegrált Cressi Aquapro 5R. Az árával különösen elégedett voltam... Mondjuk nem hátlebegtetős, technikai merülésekhez is vicces lenne használni, de nekem sem arra kell.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

South Tip

Thailand

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) nehéz körülmények
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merüléssziklás, hasadékos élőhelymantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés