»» ««

Repül a (Hosszúszárnyú) bálna

Külföld

Két kajakos a reméltnél közelebbi kapcsolatba került egy hosszúszárnyú bálnával.

Michael Sack kapitány a Kaliforniai Moss Landing partjainál bálnanéző kajatúrák szervezésével foglalkozik. Krillből és szardellából készült csaligolyókkal etetik a bálnákat, a turisták pedig tengeri kajakokkal tudnak a bálnákban gyönyörködni. Természetesen mindenki abban reménykedik, hogy szép közeli kiugrásokat láthat, viszont két kajakos számára ez a közelség egy kicsit túl jól sikerült. A szakértők által 40-50 tonna súlyúra becsült hosszúszárnyú bálna ugyanis pont a kajak mellett tört a felszínre, és a turisták pechjére a kajak felé vetődött.

A csónak felborult, az utasok pedig víz alá kerültek. Szerencsére a mentőmellény feldobta őket a felszínre, és a bálna se rájuk esett, így a kalandot megúszták némi ijedtség árán. Ha a hatalmas állat a csónakra esik, valószínűleg az eset tragédiával végződik. " Ez volt a legveszélyesebb eset, amit valaha láttam. A két vendég valószínűleg nem is tudja, milyen mázlisták voltak" - nyilatkozta Sack.

A hosszúszárnyú bálna nem a legnagyobb tengeri állat, de az akár 50 tonnás 20 méteresre is megnövő állat így is impozáns méretű - és halálos, ha az ember kajakjával alákerül.

[ ksbw.com ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Thistlegorm Wreck

Egypt, Red Sea

10/17 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.4) nehéz körülmények
max: 31m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajok mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal teknős

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2023 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés