»» ««
Darth-Digilog hozzászólásai:

  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
15562. Darth-Digilog Ugrás 2011 ápr 23. 22:08  
Nekem bevált a gorillapod a víz alatt, igaz az eredeti. Még súly nélkül is megállt egy vakuval, bár igaz akkor levegőt sem mertem venni, nehogy eldőljön. Azóta meg simán elbír mindent a szárazon,a só kicsit szorosabbá tette. :-)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2011 Vicces
65. Darth-Digilog Ugrás 2011 ápr 15. 17:36  
Na szerencséd, hogy öregapádnak szólítottál!
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-02-02 Hamarosan mozikban a Sanctum
83. Darth-Digilog Ugrás 2011 ápr 11. 16:23  
Pozitív vagy negatív hero?
81. Darth-Digilog Ugrás 2011 ápr 11. 16:15  
Látom már csak meg kell néznem a filmet, mert ez jó kis topicnak ígérkezik! :-)
68. Darth-Digilog Ugrás 2011 ápr 10. 21:00  
Ez egy élvezetes vita volt számomra és megint bebizonyította, hogy a hozzá nem értők hihetetlenül tudják mondani a véleményüket, és nem képesek elfogadni egy szakértő helyreigazítását. Olyan jó volna egyszer azt olvasni, hogy jé tényleg, akkor én rosszul gondoltam, köszi a pontos infókat. Következőre meg már lehetne osztani megint az észt, de legalább tudományosa(bba)n.
Nem is értem, hogy lehet úgy vitatkozni, hogy valaki csak olvasott róla, míg a másik meg használja is, sőt a leírásból gondolom talán még oktatja is a használatát. Ez nagyon vicces volt az én oldalamról, lehet egy szígorúbb ember máshogy fogalmazna.
Mellesleg én nem értek a full face maszkokhoz, bár egyszer már volt rajtam.
Velem nem akar valaki vitatkozni ezen? Most nagyon fáj a torkom, mert tegnap kifújt a szél az egész napos sövényvágás projekt alatt, de írni tudok! :-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
15487. Darth-Digilog Ugrás 2011 ápr 07. 08:11  
Természetfotózásról van szó vagy olyasféléről? Kimondva vagy kimondatlanul? Konkrétabb kérdést kérnék Garf! Pontosan mire gondolsz?
15476. Darth-Digilog Ugrás 2011 ápr 06. 20:28  
Szerintem ami tudatosan a fotózás alkalmával készül az maga a fotózás. Ha ez egy panoráma kép akkor épp az. Szerintem maximálisan elfogadható. Persze Garftól nem, mindenki mástól igen. Mert beszólt! Éreznie kell a súlyát! :-)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
31477. Darth-Digilog Ugrás 2011 ápr 05. 07:30  
Én nem dumálok, én csak kattintok.
Ez a Makány Márta nem Mokány Márta? :-)
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
7114. Darth-Digilog Ugrás 2011 ápr 01. 16:16  
Sisak-kamera helyett sisa-kamerát olvastam és vártam, hogy szívtok egy sishát is, ha már nem merültetek csak másztatok. Kicsit csalódás volt, hogy nem. :-(
7113. Darth-Digilog Ugrás 2011 ápr 01. 16:08  
Miről beszélsz??!! Bocsánatkérésképpen? Nem. Úgy láttam aki megértette miről írok az igazat adott nekem, aki nem az már úgysem fogja megérteni! :-)
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
4266. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 28. 20:45  
Én nem vittem a 700-as táblámat Szudánba, már így is komoly túlsúlyom volt. :-(
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2011 Roncs
144. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 28. 19:38  
Majd rakok fel képet, bár nekem nem voltak bent a halak, hanem alatta voltak. Csak most még lassan jutok hozzá a képeimhez, mert dolgoznom kell, babáznom és be kell hoznom magam a lemaradt sorozataimmal, mint a Las Vegas és a Boardwalk Empire. :-)
140. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 28. 14:13  
Lehet úgyis készíteni, hogy ne legyen, de akkor nem exponálod ki a fénysugarakat. Azért ilyen mert a sugarakat kiexponáltem, ezért jónéhány fényértékkel túl lett exponálva az ablak. Ettől a nagy fény kör. That's all! :-)
134. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 28. 13:56  
Az egy-két a képekre vonatkozott, nem a roncsra, csak az lemaradt. De gondoltam így is érthető lesz. De csak neked, igen csak egy roncs és három kép. Igen, van még több is.
Garf, mi bajod a fénykörökkel, szerintem azok szépek, anélkül kevésbé lenne látványos.
127. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 28. 12:32  
Egy-két roncs versenyen kívűl Szudánból:


  fórumok / Hírek fórumai / 2011-02-02 Hamarosan mozikban a Sanctum
33. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 28. 12:28  
Ennyire szar? Kezdek izgulni!
31. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 28. 12:07  
Elmentünk a moziba, majd közölte velem a nagy okos jegyeladó, hogy valami másra foglaltam jegyet, azután miután ezt nem vettem be, elmondta hogy volt valami problémájuk valamelyik teremmel, így az az előadás elmaradt, az automatika pedig berakott minket egy másik filmre egy másik időpontra. Nem is értettem! Mindegy, nem tudtuk megnézni, választottunk egy harmadik lehetőséget Harrison Ford atyánkkal valami vígjátékot, ami nem is volt rossz. A Sanctumra még várni kell, de asszony megígérte a héten megnézzük!
28. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 24. 20:26  
Anyósom tartja a front! (automatikus tárgyeset használtam) Két órás film még pont belefér.
25. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 24. 15:13  
Akkor nem is érdekel a film. Ti sem írtok róla jót, nem is a Cameron rendezte, be lettem csapva. :-( Feleslegesen foglaltam le vasárnapra a tök üres terembe a két jegyet. Gyanús volt! Azért csak elmegyek rá. Lesz megint legalább mit fikáznom! :-)
13. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 24. 11:51  
Remélem Aladár nem a Titanicra gondolsz?
Pygmycsek, most miben tévedek? Az emberben? Ne alázd meg léccilécci Viktor-divert, nem illik hozzád! :-)
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
7094. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 23. 19:56  
Affene..csak Bunny ázsióját nyomtam fel eddig...na majd taktikát változtatok. De hogy Benedek úrat valaki ne ismerje! Fogadjunk még a ValóVilágot sem követed!
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-02-02 Hamarosan mozikban a Sanctum
10. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 23. 19:44  
Ember! Cameron filmet? Kötelező!
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-03-02 XI. Búvárfotós OB végeredménye
107. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 21. 15:53  
Akkor lehet mégis jó döntést hozott most a zsűri és Thomas ontja majd a jó képeket. :-)
104. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 21. 12:55  
Persze Thomas, csak nem mindegy hogy milyen és mekkora részletek. Zooknak volt ebből egyszer kisebb gondja, hogy feketébbre vette a kép hátterét normális mértékben, de persze a becsillanások nagy része így eltűnt. Az ÉTF pedig szólt érte. Végül megegyeztek. Az kis mértékű hozadéka volt a kis mértékű beavatkozásnak. Nem mindegy, hogy valakit megmaszírozunk vagy agyonnyomunk ha már szereti a társaság a hasonlatokat. Egyébként pedig bocs hogy a te képeddel példálozok, szerintem te nagyon kulturáltan és megértően álltál a dologhoz, az pedig nem lenne illő, hogy valamit visszavonjon a zsűri és nem hinném  hogy akarnák, még ha a jó szándékuk talán nem azt az üzenet is hordozta mint amit ők akartak elérni.
102. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 21. 11:27  
írhatnám azt, hogy Bunny csak a megnyilvánulása -és ebben lehet tévedek- DC-snek tűnt. Mivel ő képviseli mint tulajdonos a DC-t és versenyeket szervez stb illetve a kicsit vehemensebb hozzászólása olybá tűntette fel mintha az nem egyéni érdekeket, ötleteket hanem mint a tapasztalt versenyszervezőt takarná. De akkor képzeletben olvassátok Bunnyként. Egyébként azért is írom DC-nek, mert nem a Bunnyval van bajom, én szeretem és tisztelem azért amit csinál, főleg hogy tudom mennyire szívén viseli ő is a fotós fórumot, hanem inkább azzal van bajom, hogy mint írtam rám is rossz hatással van kicsit sajnos a DC mert észrevétlenül én is kezdem a gyengébb képeket értékelni, ami nekem nem jó. A Bunny is sokat küzd azért, hogy szakmai legyen a fórum, mert sokaknak ez sem fontos, de ez egy olyan hozzászólása volt ami szerintem nem pozitiv a fejlődéshez vezet és még szerintem túl is mutat az ő hozzáértésén a fotózáshoz. Ez meg senkinek sem jó aki fotózni akar jobban és nem PS-el feljavítani a közepes vagy gyenge képét. Ez egy nagyon szakmai kérdés amiben a Bunny nincs úgy benne, ezért is írtam, hogy nem fotós, hanem mint már valaki írta a számítógépekhez ért. Szóval ezért a DC.
Mellesleg Thomas képére visszatérve a fele kép eltűnt a képről, az eredetin voltak dolgok amik most nem látszanak, ami Bunny szerint sem megengedhető, hiszen hozzátenni elvenni szerinte sem lehet. Vannak zsűritagok akik rossz lépésnek tartják a különdíjat és kezdek velük egyetérteni, egyszerűen csak ki kellett volna zárni, mint nem megengedett túlzott PS használat, mert akkor lehetett volna különdíjat adni annak a képnek is ami halat ábrázolt a makró kategóriában. Arra hivatkozni meg, hogy ez nem egy természetes fotós bajnokság volt szintén nem zavart senkit, miközben igaz a nevében nincsen benne, de egy hal kategóriában vagy makróban vagy úgy általában végignézve a képeket természetfotókat láttunk, tehát megint egy nem végiggondolt ötlet volt.
100. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 20. 18:04  
Elche. Azt hiszem ez a kettő mondat üti egymást, tehát ne csak az egyiket vedd alapul:
1.: Nem külön kategória kell, hanem végre megérteni, hogy a XXI. században nem XX. szabályok kellenek.
2.: Ez persze az én magánvéleményem, nem feltétlenül igaz.

Az egyes számú mondat nem véleményt tükröz ebben a formában. Remélem egyetértünk.

És volt még egy előzménye a dolognak amikor Bunny nem értette meg, hogy egy profi verseny szabályai között miért nincs lefektetve az is, hogy a zsűri milyen értékek és módszerek szerint fog pontozni. (ugye a két cápás képe közül csak az egyik maradhatott) Ott is kicsit erősebb fogalmazást kapott a zsűri, talán túlmutatott a sima vélemény nyilvánításon. Az nem baj ha a DC versenyek nagy részint közös, az olvasokkal megbeszélt szabályok szerint működik, hiszen ez magunknak szól és a magunk örömére és okulására történik, de meg kellene végre érteni :-), hogy az OB és a profi versenyek nem Bunny hanem inkább szakmai alapokon történő zsűrizés alapján történnek. Ezt sem én kezdtem és ez sem volt elegáns. AZ OB NEM DC és a DC tehet és tegyen is javaslatokat, csak ne követelődzön.
91. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 19. 13:23  
Ez nem technikai kérdés, inkább hogy a fotózás művészete merre megy el. Lehet hogy csak a műfotók ideje fog eljönni, de én remélem nem, hanem az egy másik ága lesz a fotóművészetnek. De bárhogy is lesz, addig is a művészeknek az a feladata, hogy védjék az értékeket. A nem hozzáértők pedig több tisztelettel üzenjenek nekik. Szerintem megérdemlik, valamit letettek az asztalra.
90. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 19. 13:19  
Pygmy! Veled egy élmény vitatkozni. Tényleg örülök, hogy megértetted a másik oldalt.
Azoknak akik hiányolják a szervezők hozzászólását, mondanám, hogy van amikor annyira bántó egy sértés, amikor tök ingyen dolgozol csomót azért, hogy utána fikázzanak, hogy nem is akarsz hozzászólni. Csak bánt és kész. Hihetetlen, hogy ennyi emberben nincs semmi empátia. Divefoto is megmondta, hogy nem vagyok jó emberismerő, mert mindenkit sokkal pozitívabbnak látok mint amilyen, és mindig azt hiszem, hogy az emberek megértik a dolgokat. De csak kevesen.
És mindig belemegyek ilyen vitákba, pedig nem kellene. Ezt meg nekem kellene belátnom. Többek között. :-)
85. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 19. 13:00  
De. Csak nem neked és nem itt. De szerinted ehhez mit tudnának szólni? Ez kicsit kezd arra hasonlítani, hogy hát igen igazad van, de nem mondom mert ki mert akkor le kell írnom, hogy nem volt. Pedig ez hidd el sokkal nemesebb jellemre vallana, aminek egyébként nem gondolom hogy hiányában szenvednél.
82. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 19. 12:57  
Huhhh! Belenyúltál. Megint egy populáris hasonlat. Szeretem a borokat és pontosan tisztában vagyok vele mennyire értek hozzá és mennyire nem. Van borász barátom is, és elmondom a véleményem mi izlik mi nem, de nem oktatom ki. Inkább meghallgatom ő mit mond és megpróbálom megérteni mit is jelent. Tudom, hogy a tudásom ismeretem kevés ahhoz, hogy mindent értsek de foglakozom a dologgal. Ez az inteligens emberek reakcíója szerintem. Nem az én már ittam két üveg bort és tudom, hogy csak a félédes a jó. Van ilyen is. Idő és tanulás. Utána lehet erőteljes vélemény, addig csak óvatos fogalmazást illik tenni.
78. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 19. 12:50  
Ha mondjuk te lennél a Násfay Béla vagy mondjuk a Selmeczi Dániel és elég sokat tennél a magyarországi víz alatti fotózásért, és egy hozzád képes no name fotós azt mondaná megragadtál a múltban és nem értesz a szakmádhoz, lehet hogy máshogy értékelnéd a hozzászólást. így csak az empatikus képességeidre apellálhatok. De azért arra jók voltak, hogy ingyen lehetett nevezni és el tudtad valahova küldeni a képeidet, megjelent egy csomó helyen egy csomót dolgozhattak rajta, miközben neked csak hára kellett dölnöd a székedben és elküldened néhány képet. Utána még leócsárolhattad azt aki megvédi őket, ez aztán a teljes élvezet. Hát igen, én ezt nem értem. És azt sem te miért nem érted.
74. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 19. 12:40  
Ha nem vitatja senki akkor lezárhatnánk a vitát. Egyetértünk abban, hogy ez a mondat sértő volt és akkor mehet  minden tovább. Vonjuk le a konzekvenciát és folytatódhat a DC-s élet. Ha megint lesz valami ami szerintem rossz irány majd megint odadörmögök. Ennnyi. Nem az itteni képekkel és fotósokkal van bajom, csak a rossz irányokkal vagy a túlzásokkal csak. Köszönöm a vitát. Jól esett, én szeretem. :-)
70. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 19. 12:33  
Igazad van, ezentúl a paciens mondja meg a fogdokinak, hogy is kell a fogat rendbehozni. Van az a populista réteg is ebben az osrszágban Garf, aki mindig talál egy hasonlatot, ami igaz kicsit sántít de a tömegnek tetszik. Most neked ezt sikerült precízen eltalálnod ezzel a mondatoddal. De én írtam rá egy másikat és akkor most kinek van igaza? Hmmm? :-)
69. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 19. 12:30  
Sikerült megint nem rátapintanod a lényegre, és nem válaszoni a feltett kérdésre. Tehát vehetjük-e a bátorságot, mi DC-s fotósok, hogy nagy tapasztalatú a szakmát mélyen ismerő és csináló embereket így letámadjuk és degradáljuk azzal, hogy azt írjuk róluk, hogy megragadtak az előző évezredben? Nem véleményt írunk, hanem sértőn fogalmazunk. Tehát, elfogadjuk-e hogy miközben mint DC-s fotós társaság próbálunk segíteni egymásnak a jobb fotók kedvéért vagy csak just for fun, de elismerjük, hogy léteznek a szakma nagyjai és azért az ő véleményük ha nem is megkérdőjelzhetetlen, de mindenképpen megfontolásra érdemes és amikor nem értünk velük egyet akkor figyelünk a fogalmazásra, mert lehet hogy csak a tudás hiányunk miatt nem értjük miről is beszélnek? Na erről szeretném a véleményedet elolvasni!
64. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 19. 12:20  
Luciferin! Ez tetszett. Tényleg.
62. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 19. 12:16  
Ezért lenne jó ha a DC nem oktatná ki az OB szervezőit. Akkor legyen ez az első iratlan szabály, utána beszélhetünk a többiről. Vagy ezzel nem értesz egyet?
59. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 19. 11:33  
Csak akkor van ezzel gond ha már az ész osztás folyik. Mint az arachnofóbia című filmben amikor a rovarirtó köszönt a tudósoknak: Üdvözlöm a kollegákat. Kedvenc mondatom, azóta is sokszor köszönök így. Szóval az nagyon szép ha bemutatjuk egymásnak a képeket, dícsérjük vagy kritizáljuk, csak ne írjuk azt, hogy a zsűri vagy a szervezők nem haladnak a korral és begyöpösödött fotósok, miközben a DC mondja mi is a fotózás. Ha ezt nem értitek, hogy szerintem ez kritikán aluli mondat, akkor tényleg baj van és már a DC eljutott arra a szintre, hogy nem segíteni akarja a fotósokat hanem diktálni mi a trend és mi is a fotózás. Ha más lenne a fogalmazás az lenne az amiről te írtál, de ha ilyet látok akkor veszem a bátorságot és megpróbálom visszatéríteni a helyes medrébe a DC-t. Nem magamat védtem, mert sem szervező sem zsűri nem voltam, hanem a fotósokat, akiknek ez az életük és ezzel foglalkoznak régóta.  
A kedvét sem akartam elvenni senkinek, mert azt írtam, hogy nagyon nagy fejlődés volt a DC miatt, sokan fotóznak most már egész jól. A búvártársadalomhoz nem szóltam, mert csak a fotós fórumokon szóltam csevegni. A képeket meg nem mondtam, hogy ne publikáljátok, csak azt írtam, hogy vannak amatőr klubok akik addig szeretgetik egymást míg egy profinak hirdetett kiállítást is csinálnak a képeikből ami számomra kérdőjeles. Ez egyébként nem is az én egyedüli véleményem ezt profi fotósoktól hallottam akik sokszor fogják ezért a fejüket, de egyetértek vele. A DC-n megmutatni a képeket teljesen más. Most így hirtelen három kijelentésed sem fedte azt amit leírtam, de ha maradt még kérdés szívesen válaszolok. :-)
  fórumok / Országok fórumai / Szudán
1915. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 18. 16:16  
Megfotóztam. Szépen. :-)
1914. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 18. 16:13  
Ja ez a 2009-es OB nyeremény út, csak még nem volt időm leutazni. Most sem akartam menni a gyerek miatt, de az asszony elzavart otthonról. Igaz akkor még nem tudta hogy a gyerek azért nagyobb falat mint egy kutya! :-)
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-03-02 XI. Búvárfotós OB végeredménye
56. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 18. 15:54  
Örülök, hogy mindenki figyelmesen olvassa a hozzászólásomat. :-)
1., Ugye nem úgy kezdődött, hogy Jimmy visszarúgott. Tehát a biztosíték kiverését nem én kezdtem, nem én degradáltam a kiírókat és akartam elmagyarázni hol tart ma a fotózás. Érdekes ezt senki nem tette szóvá! Miért is?
2., Mint írtam volt, a többi hozzászólóval ellentétben én csak akkor osztom azt észt, amikor bizonyítottan értek is hozzá, ez sajnos általánosságban azért nem mondható el itt. Tehát ha verem is a biztosítékot, legalább van mire alapoznom.
3., Nem is szeretnék peace brother-t játszani, mert én látom hányszor mond valaki mást és ír utána homlokegyenest mást. Én leírom a véleményem ha valami nagyon nem tetszik és vállalom is azt.
4., Az ellen küzdök, hogy míg a DC egyfelől nagyon jó, mert segít a fotósoknak fejlődni, addig azt látom, hogy a tulajoknál is van egy határ amire azt mondják ez a szint elég (nem tudatosan). Sokat beszéltem én Bunnyval és sokat panaszkodott, hogy hányan vannak akik a normális alkotói munkát hátráltatják a beszólásaikkal, most úgy érzem, hogy mivel a DC túllépett jócskán az elvártaktól -ugye szép eredmények születtek az OB-n- így már úgy érzi, hogy minden szuper és tök jó. Csak szerintem az a baj, hogy kialakult egy középréteg akik egész jól fotóznak már, de nem alakult ki a top mezőny. És a PS imádat nem is fogja segíteni a gondolkodásmód a kreatívitás fejlődését. Otthon hetek alatt megszülünk egy képet PS-el nem ugyanaz mint amikor a helyszinen fotózás közben rögtön beugrik. És ha a a fotózáson van a hangsúly akkor ez ki tud fejlődni. Ha azt hirdetjük, hogy ha van PS oldjuk meg azzal akkor megállítjuk a fejlődést. Sajnos 10 emberből 9 megáll egy szinten lustaság stb miatt. Láttam ilyet eleget. Nem szeretném ha a DC is hozzájárulna ehhez (a látógatói egy része úgyis megteszi) és egymás közepes képeit agyondícsérgető klubbá változna, ami óhatatlanul azt eredményezné, hogy mindenki elégedett lenne magával és veregetné a saját vállát. Nagyon sok fotóklubnak is ez a baja, kis közösség dícséri a saját emberei képét, és a végén még kiállítást is csinálnak, amivel rontják a közönség ízlését.

49. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 12. 18:13  
Kedves Zook és Bunny és mindazok akik érzékenyen fogadták a hozzászólásomat. Az egész nálam ott verte ki a biztosítékot és erre meg én vagyok érzékeny, amikor úgy érzem, hogy egy nem szakértő nem fotós (ezen megint lehet megsértődni - főleg nem is az érintettnek hanem akik úgy gondolták, hogy meg kell védeniük- miközben minden elismerésem Bunny dolgaiért amit szervez azért, hogy legyen fejlődés a hazai víz alatti fotózásban, olyat ír ami szerintem degradálja a zsűrit és a kiírókat, mintha azok nem értenének a szakmájukhoz. A mondat így szólt: " Nem külön kategória kell, hanem végre megérteni, hogy a XXI. században nem XX. szabályok kellenek." Nekem ez azt jelentette, hogy már bocsánat a túlzott metaforáért, de mindenki hülye csak Bunny az egyszemélyes tudás birtokosa. Mintha a fociról lenne szó, mert elméletben mindenki tud, csak soha nem jutottunk sehova. Ez kicsit lehet magyar szokás. Szóval az hog y valaki mindnet megtesz a fotózás javításáért, nem jelenti azt hogy ő ért hozzá. Mondjon véleményt, vitatkozzunk róla, de nekem ez hasonlóan durva hozzászólás volt mint ahogy én szoktam vitatkozni. Csak a különbség az, hogy a vitáim általában a fotózásról szólnak, amihez meg talán jobban értek mint az eddigi vitapartnereim. (Talán egy vitám volt a fotózáson kívűl, ugye a Búvárbál, de ott írtam, hogy speciel tizen évig ebből éltem, tehát komoly rálátásom van rá). Bunny igazad van az OB nem természetfotós verseny, de két gondom van ezzel. Egyik te is tudod, hogy a zsűri egy része is az és az OB azért követi az ÉTF mint mérvadó hazai verseny szabályait. A másik pedig az OB a VB válogatója is általában, a VB-n pedig nem lehet hozzányúlni a képekhez.
  fórumok / Országok fórumai / Szudán
1909. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 12. 17:47  
Sziasztok DC-sek!

Gondoltam bejelentkezem a nyeremény utamról, amit az OB-n nyertem. Most épp túl vagyunk az első héten és Port Szudán kikötőben várjuk a következő turnust.
A víz 25-26 fokos, a levegő a hét elején pont tökéletes volt, nappal kellemesen meleg este meg kellemesen hüvi, de pulcsi azért nem kellett. :-) Most pár fokkal talán hidegebb lett, de még ez is kényelmes. A látótávolság általában jó volt, barrakuda rajokkal mi is találkoztunk folymatosan, meg makréla rajjal is, sajnos a púposfejű papagájok nekünk kimaradtak, de az nem jelenti, hogy nincsenek, csak hát a fotós élet már ilyen, kisebb helyen kevesebbet, de jobban látjuk a dolgokat. Mindenki látott pörölyt mi Divefotóval nem, mert nem megyünk mélyre. Kilenc merülésünk volt Shaab Ruminál, mert szerencsére a csapat megszavazta, hogy az egyik napot kihagyva menjünk oda azonnal és plusz egy napot ott merüljünk. Jó döntésnek bizonyult, mert tényleg nagyon kafa hely. Na ott még én is láttam cápát, mert úgy fotóztuk az édes-ajakos halak raját, hogy közben négy szirti körözött folyamatosan a környéken. Sajnos félősek, 3 méternél nem tudtam közelebb férkőzni hozzájuk. Az Umbrián is sikerült búvárok nélkül merülni, illetve voltak de nem is láttuk őket, az étterem szép tisza volt, az autók is engedték volna a fotózást,de ott még várat magára a tuti kép.
Egyébként kicsit fotós túra hangulata volt az első hétnek, mert a leparkolás Shaab Ruminál megkönnyítette az életünket és a DM-ek igazi vezetők, nagyon kedvesek és segítőkészek, ott dobnak ki bennünket aholk akarjuk és ha van rá lehetőség még előre is mehetünk. A Precontinent II-öt azt a csapat elött merülhettük meg tiszta vízben.
A sisha fönök egész jó sishát kezd csinálni, igaz dohányt azért vittünk, de folyamatosan cseréli a szenet és most már a szakáccsal rendes szenet hevíttet. Csak hátradőlünk és tíz percenként megigazíttatjuk a szenet! :-)
Kis karaoke partyval kedveskedtem tegnap a társaságnak, Bunnyt hiányoltam egy kicsit! :-)))
Na egy képet ide tűzök, hogy elhiggyétek hogy ez a kedves ember tényleg én vagyok és nem valaki más írt helyettem. A kép alapján biztosak lehettek benne, hogy DD írt! :-)


  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
15277. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 05. 18:08  
Hát ezek szerint Thomasé nem fér bele és így nem tudok lobbizni Bunny óhaja miatt. Egyértelműen benne van, hogy az eredeti képtől nem elidegeníthető. Azt kellene megérteni, hogy a természetfotózás magáról a természetről és annak fotózásáról szól. Nem photoshop guruságról. Van egy csomó faja a fotózásnak aminél meg arról szól. Vitakozhatunk arról, hogy a sípályán mindenki léccel száguld akkor mi búvárok miért nem használunk léceket, csak nincs köze egymásnak a két dologhoz. Néha nehéz megértetnem embereknek akik pl felkérnek étel fotózásra, hogy nem tudom megcsinálni, mert az a fotózás egy olyan műfaja amihez nem értek. Más szabályokkal, más optikával, más fényekkel, más kompozíciós szabályokkal. Ha valaki vesz egy kompakt gépet és lő néhány képet, akár még jót is, nem fog mindenhez érteni a fotózásban, amikor én 20 év után tudom, hogy mennyire keveset tudok. A netes minél több embert és fotóst összegyűjteni akaró versenyek nagy része biztos mindent megenged, mert üzletről van szó elsősorban, de a nagy versenyeknek hagyjuk meg azt a színvonalat, hogy fotósokat méressen meg és nem kókler PS zsonglőröket. Ha Thomas is leírta, hogy meg tudta volna ill. meg is csinálta hasonlóan mint a végeredmény képe akkor tessék megcsinálni a fotózás alkalmával egy OB-re.
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-03-02 XI. Búvárfotós OB végeredménye
43. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 05. 18:07  
Hát ezek szerint Thomasé nem fér bele és így nem tudok lobbizni Bunny óhaja miatt. Egyértelműen benne van, hogy az eredeti képtől nem elidegeníthető. Azt kellene megérteni, hogy a természetfotózás magáról a természetről és annak fotózásáról szól. Nem photoshop guruságról. Van egy csomó faja a fotózásnak aminél meg arról szól. Vitakozhatunk arról, hogy a sípályán mindenki léccel száguld akkor mi búvárok miért nem használunk léceket, csak nincs köze egymásnak a két dologhoz. Néha nehéz megértetnem embereknek akik pl felkérnek étel fotózásra, hogy nem tudom megcsinálni, mert az a fotózás egy olyan műfaja amihez nem értek. Más szabályokkal, más optikával, más fényekkel, más kompozíciós szabályokkal. Ha valaki vesz egy kompakt gépet és lő néhány képet, akár még jót is, nem fog mindenhez érteni a fotózásban, amikor én 20 év után tudom, hogy mennyire keveset tudok. A netes minél több embert és fotóst összegyűjteni akaró versenyek nagy része biztos mindent megenged, mert üzletről van szó elsősorban, de a nagy versenyeknek hagyjuk meg azt a színvonalat, hogy fotósokat méressen meg és nem kókler PS zsonglőröket. Ha Thomas is leírta, hogy meg tudta volna ill. meg is csinálta hasonlóan mint a végeredmény képe akkor tessék megcsinálni a fotózás alkalmával egy OB-re.
40. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 05. 17:38  
Bunny! Először is üdv így Szudán felé félúton! Azon gondolkodtál már, hogy lehet ezt a kérdést fotósoknak kellene eldönteni és nem számítógépes szakiknak. Te sem szereted amikor "osztják az észt" a honlapoddal kapcsolatban. Kicsit átestél a ló túloldalára, ahogy fogalmazol az nem konstrúktív javaslat, hanem kicsit inkább mindenki hülye aki nem érti  meg, hogy te vagy a nagy fotós és szakértő és te tudod a tutit. Szerintem ha rábeszéled a BBC/Shell mitumén Wildlife Ptotograpeher of the year szervezőit arra, hogy innentől kezdve photoshop versenyeket rendezzenek szerintem mi magyarok is követni fogjuk. Csak egy nem fotós szerintem ne szóljon illetve szólhat csak ne ossza az észt abban amihez nem ért. Bocsi de te nem vagy fotós szerintem.  
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-03-02 XI. BOB - eredmények este
2. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 02. 13:59  
Holtan már nem követném szívesen az eseményeket! :-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Általános szakmai kérdezz-felelek fórum
112. Darth-Digilog Ugrás 2011 már 01. 19:49  
Most menjetek még oda, mert be akarják zárni a TTM-t, helyette egyetem lenne. :-(
100. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 24. 22:21  
100
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2011 Raj
99. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 24. 13:07  
Sikerült! Ügyi vagy! :-) Majd este szipákolunk rá egyet a Karában!
90. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 24. 09:30  
Ez szerintem abból adódik, hogy a vakut magasabban tartja mint a gépet, ami normális általában ugye a nap is felülről süt, a halak pedig mind a két esetben bal oldalt vannak közelebb a fotóshoz, ezért ott szétlövik a vakuk. A megoldás tényleg hogy hirtelen mozdulattal hátrébb húzni a bal vakut és picit ebben az esetben lejjeb is lehetett volna húzni.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Ras Disha

Egypt, Red Sea

3/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 19m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés