»» ««
Darth-Digilog hozzászólásai:

  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
7256. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 24. 09:25  
Mintha tegnap csináltad volna őket! :-)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
12352. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 22. 09:48  
Az egészen tökéletes nem azt jelenti,hogy tökéletes! Az igazából egy udvarias "najóelmegy" kifejezés. :-)
12341. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 21. 22:24  
Kedves DC! Elnézést, hogy csak most tudom megköszönni a tegnapi estét, de Málna kutyánké volt ma a főszerep,és büszkén újságolhatom el, hogy őwelshterriersége ma letette 90 ponttal (100ból) az alapfokú engedelmességi vizsgát. Így most már tanult eb vált belőle!
A party fantasztikusan jó volt, a filmesek nagyon-nagyon sokat fejlődtek és itt kiemelném -sajnos- Garf munkáját, mert az egészen tökéletesre sikeredett! Ha olyan jó sishát tudnék tömni,mint Garf filmje volt elégedett lennék magammal. :-)
Lassanként Tengeri Só helyett DC Show-t kellene tartani! Havonta! :-)
Mégegyszer kösz a szervezőknek,jobban értenek ehhez mint a fotózáshoz/videózáshoz ez egyértelművé vált nekem!:-)
12205. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 20. 10:08  
A mikor is kérdés volt! Tényleg hányra kell meni?
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2008 Best of
286. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 19. 14:47  
Arra azért figyelj, hogy ne szidj senkit úgy, hogy közben valakit dícsérsz, mert elmegy a rossz híred! Illetve feleződik! :-)
279. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 19. 14:32  
 CSak a te kedvedért egy dorogi Palatinusz felvétel még a régmúltamból! :-)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
12071. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 19. 14:29  
Málna kutyám rám nézett, és azt mondta a szemével: kutyásokat ne bánts, inkább hazudj a képükről!
12068. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 19. 14:18  
Szerintem senkit sem hívtak, csak spontán szerveződve jelentkezgettünk a fórum alapján.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2008 Best of
276. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 19. 13:35  
Jó volna ha a hátul kertészkedő búvárnak lenne valami köze a tintahalhoz! De nincs! Akkor meg minek! A minősége is gyatra videós a képnek, de a bánatos elefánt arc viszont átjön. Ezért kedves a kép, de csak otthon barátok közt. Vagy helyett! :-)
Nekem csak kalmárom van: (de abból mindjárt 4!)

275. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 19. 13:32  
Szép is! Szerintem nem könnyű látványos felvételt készíteni róluk, főleg nem kompakttal próbálkozva. Ebből a felvételből is látszik, hogy nme a kompaktosok között a legjobb, nem csoda, hogy nem akar váltani DSLR-re. Miért adja fel az első helyét egy 6., 7. helyért. Persze lehetne ott a 2. legjobb magyar női fotós! :-)
-azért ez nem igazán versenykép, nekem nincs is alternativám rá. :-(
274. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 19. 13:27  
A szemtőlszembe képeket mindig kajálja a zsűri,meg általában a közönség is! Ez mindenképpen pozítivuma a képnek. A fehér belogó vackok viszont elviszik a szemet, arra mindig figyeljünk, hogy nem érdemes ilyen környezetben fotózni, mert tönkre teszik a felvételünket! Szűkebb vágással lehetne talán segíteni rajta kicsit.

273. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 19. 13:23  
Ez egy lámpával (?) világított felvétel,ahol a spanyol táncos pont hátat fordít nekünk. :-(
Persze lehet mondani, hogy de ott van még a sün is! De mi közük egymáshoz? Ott van! Igen. És ettől jobb? Nem!
Szegény spanyol táncos hátsó fele kapott csak fényt, így technikailag sem sikeres ez a felvétel. Egyébként én inkább videón szeretem látni,mert ennek a "tánca" a látványos! Vagy makróval a rajta levő rákokat!

Persze Násfaysan azért látványos képen is (ez az én felvételem) :
272. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 19. 13:18  
A hátsó delfin sajnos nem tudta mit kellene csinálnia, kár hogy ő rossz felé megy, mert a kép egyébként jó. Persze ilyen felvételt nagyobb látószöggel közelebbről kell készíteni, hogy legyenek részletek és ne egy elmosódott valami legyen a kép. Kiss Gábor barátom annak idején a párzó delfineit fél méterről sem készítette, 14mm-es objektívvel. Azt mondta vagy ezzel lővi meg tökéletesen a delfineket vagy nem csinál képet! Persze kompakttal nem lehet mit tenni. Más témát kell keresni, mert erre nem igazán alkalmas. Emlékképnek persze biztos nagy öröm ez a felvétel!
271. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 19. 13:12  
Sok minden tetszik ezen a felvételen. Elsősorban az, hogy a polipok nem húzodtak be. Szép részleteket látni ezen a miniatűr kis csikóhalon! És a Zook féle speciális súrló megvilágítás is egyedi hangulatot kölcsönöz a felvételnek!
Hogy mitől lenne jobb? Talán ha nem fordulna el egy kicsit és nem lógna bele a gorgoniába,hanem az egy keretet adna neki.

270. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 19. 13:05  
Jópofa a felvétel, mert ilyen sűrűn ekkora vízi élőlényeket egy képen! Persze ez a hátránya is egyben a képnek, de el tudom képzelni, hogy a gazdájának mégis kedves ez a kép. 3in1! :-)

269. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 19. 13:01  
Ugye már a kép címe is -"látsz?-nem látsz?" jelzi, ez aligha lesz versenyfotó! Egri Jánosnál -ha még menne a műsor- lehetne egy hangszórót nyerni vele, ugye ott volt mindig az egyik kérdés az hogy mi van a fotón. (csak idősebbek emlékezhetnek rá)
A vaku nem csak a színeket tudja előhozni, de a részleteket is. Ezen a felvételen egy csomó rész túlégett, van ahol pedig teljes a sötétség. És természetesen a színek is nagyon hiányoznak. Remélem azért tényleg nem ez az éves bestof-od! :-)
268. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 19. 12:56  
Tetszik a dinamikája a képnek, de a minősége katasztrófa. A feje még kapott vakufényt, az színhelyes, de a "szárnyai" és a hátsó része az nem is tudom, hogy sikerült ilyenre. Túl sok photoshop vagy ennyire nem bírja a kis ellenfényt a kompakt? Balra tolódott a hal, jobbrább komponáltam volna, vagy még megpróbálnám állóba megvágni! Az ilyen felvételeknél ahol a nap velünk szembe van, akár bele komponáljuk akár nem, fontos, hogy legyen manuális állítási lehetőségünk és brutál vakunk, mert az automatika nehezen oldja meg a dolgot. Ennél a felvételemnél is le kellett blendéznem és rövid időt kellett választanom, hogy a háttér ne égjen szét, miközben a leblendézés miatt a vakut talán fullba kellett elsütnöm! (ugye a vaku hatásába -azt tudjuk- az idő nem szól bele csak a blende választás!)
267. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 19. 12:44  
Fontos a természetfotónál, hogy az állat amit fotózunk az lehetőleg szebb legyen valamiért (vagy különlegesebb) mint az átlag. Na ez a bohóchal öregebb mint a fotósa talán, mert szegény nem túl szép. Nem rossz kompozíció, de talán a gazdája is érzi, hogy bohóchal fotóból van milliárd már a világon, egy ilyen színileg is érdektelen felvétel ma már nem rúghat labdába. Valami különlegesség kell a bohóchalhoz, hogy kicsit jobb legyen mint az átlag.
Ide Zook felvétele lenne jobb példának, mint az én képeim, ott a folt hatás, amire gondolt Bunny tényleg érvényesül és feldobja a képet, de nekem csak ezek vannak:
-pl legyen nyitva a szája:

Vagy az ikráival:

266. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 19. 12:36  
Hát az mindig gond egy képnél ha a témát keresni kell. Főleg ha a két témából a hozzánk közelebb eső az életlen, még zavaróbb. Persze ez kis kompakttal nem megvalósítható téma, talán csak nagy vágással mert sokkal több rutinnal. Az ilyen pici halaknál,amik magukban annyira talán nem is érdekesek különösen fontos a környezet! Millió számra találhatunk belőlük ezért csak tökéletes környzetben fotózzuk őket!

264. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 19. 12:30  
Ez egy nehéz táma, mert ennél a csigánál nehéz felfedezni, hol az eleje és hol a vége! Kékbálna kollega törekedett a homogenitásra (kevés a zavaró elem a képen) a csiga szépen kitölti a képet, de...
Nem figyel ránk, elfordul.
Ilyennel próbálkoznék:
Legyen rögtön egyértelmű mi is ez, hol a feje stb..
262. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 19. 12:26  
Sajnos napoleonom nincsen, ezért nem tudok képet mutatni, hogy mitől lett volna jobb, ezért ilyenkor kicsit irigy is vagyok és jobban tetszik is a kép a hibái ellenére. Egyértelműen gyenge a vaku, nincsen színe szegény halnak, és itt zavaró a vágás is. A búvár épp kilátszik, és a víz is mintha agyon tisztogatott lenne, vagy nagyon nagy dzsuva volt. De tetszik a napoleon iránya, a megvágást kivéve a kompozíciója.
260. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 19. 12:19  
Na ez a kép kapott rendesen szaturációt a gazdájától! Jó a röhögös portré, de állóban gondolkodtam volna eleve a fotózásnál és akkor egy csomó felesleges dolog leesett volna a képről!
 (itt addig fészkelődtem míg a lukból amiből kikandikált semmi nem látszott, persze vagy 25 felvétel kellett hozzá)
259. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 19. 12:15  
Jaj eljutottam a kedvenc részemhez,Archi kollegát (kollega!? Mióta vagyok én..... áhh hagyjuk! :-) ) lehet(ne) fikázni.
Természetesen látszik, hogy gondolkodó ember, profi készítette, jól kitalált felvétel,mégha messze nem is a kedvenc felvételem Architól. Kötözködés gyanánt: jó lenne ha nem a modell fején keresztűl menne az ostorkorall, és persze a tisztább víz is meg tudná dobni a képet. És ha egy narancs szűrőt kapott volna a két vakufej és szép színes lenne a korall! (persze az már nem az amit láttunk a víz alatt, az nem a valóság - hallom a felzúdulást) ( ez az óriás gorgónia is narancsszűrővel kapta vissza a szcínét- női bokaharisnya a vakukra, mert olyan nagy volt, hogy több mint egy méterről fért bele még a halszembe is)
258. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 19. 12:06  
Szeretem amikor a víz felszinét láthatom egy felvételen, mert az nagyon visszaadja a víz alattiságát a képnek. Ezen photoshoppoltam volna egy csomót, mert elég döglött színe van a tengernek is eg a pillangóhalaknak is.
Színileg:

257. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 19. 12:00  
Azért nehéz erről a képről írni,mert látszik,hogy a technika is nagyon gyenge, ezért biztos vagyok benne, hogy teljesen amatőr fotóssal van dolgunk. Örölük, hogy színek vannak a képen, de egy fotóhoz, főleg a best of-ban sokkal több kell.
256. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 19. 11:55  
Ez is egy szép felvétel, persze lehet vitatkozni miért fekete a háttér és hogy lehet így lefotózni természetesen a csikóhalat. Szóval ez nekem egy picit mű, tényleg olyan mint amit szoktak néha néhányan írni a homogén háttérről, hogy azt azért nem szeretik,mert a halakat ne úgy fotózzuk, mint a tablóképeket. Na ez egy szép tablókép a csikóhalról.
Elképzeléseim kb hogy lenne jobb:


És,hogy lássátok próbálkoztam mindennel én is, a világ még fel nem fedezett szellem-csikóhala. Egyedül nekem van róla felvételem! :-)   /Dupla expoval készült/

255. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 19. 11:49  
Első próbálkozásnak nem rossz! A fene vigye el,már megint lágyszívű vagyok! :-)
Ami tetszik: szép átlós elrendezés, a hal elött több van mit mögötte, nem zavaros a kép.
Ami nem: Vágott a hal farka (nem vészes), a két iros hal inkább zavaró-főleg, hogy meg is van vágva a bal alsó, a sziklanagyon világos amin ül a hal, és oldalról picit még mindig felülről fotózott ezért picit statikus a felvétel.
Ilyet tudok pl elképzelni erről a halról:
Megpróbáltam olyat, ahol szintén van még plusz hal( a folt felül)

254. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 19. 11:42  
Már tudom miért kellett tegnap abbahagynom a képelemzéseket /inkább fikázásnak hívnám :-)/, mert nem akartam dícsérő szavakat leírni,de most már nem úszhatom meg,mert ez a felvétel nekem tetszik! Sokan szidják ha meg van vágva egy téma a felvételen és az gyakran tényleg zavaró is, de ha 3-4 oldalon vágott akkor én általában nem találok benne semmi kivetnivalót (ld.: sok vihart kavart Archi cápás felvétel). Itt is jót tesz a képnek, szinte a szájába kerülünk a halnak. Szerencséje van divefotonak,mert a bal szeme még épp látszik, így ez sem teszi tönkre a felvételt, bár ha jobban szemből fotózta volna talán még jobb lenne a kép. Szép a hal is, mozgalmas a felvétel, gratulálok! (sajnos) :-)
246. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 18. 15:26  
Az oldalról lefotózott halak, miközben a háttér inkább csak ront a felvételen mint segítene (ilyen szempontból még a stéges sü.. hal is jobb volt), nagyon érdektelenek tudnak lenni .:-(
245. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 18. 15:24  
Azt érdemes figyelni, hogy izgalmasabb egy kép ha a téma vonalai nem párhuzamosak az oldalakkal. Ugye ezért szoktákmondani, hogy az átlós elrendezés jobb. Thomastól kaptunk már ennél jobbat, így elche kollega a legnagyobb tisztelet mellett (nyal-nyal) sem tudok a felvételmellett voksolni, de több rosszat nem írok róla legalább. :-)
244. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 18. 15:21  
És ér 21 eurót ez a felvétel? Mert ha nem akkor még mindig veszteséges a dolog! :-)
Nem az a kérdés, hogy mennyibe került a kép, hanem, hogy az "eszmei" értéke az többet ér neked vagy sem!
Ez a felvétel nekem nagyon statikus. Ott egy s... le sem merem írni, szóval egy hal a stégen, oldalról lefotózva és semmi nem törtőnik. És úgy gondolom nem is fog...
243. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 18. 15:18  
Olyan érzésem van ezzel a képpelkapcsolatban, hogy nagyon vágott, mert nagyon gyatra a minősége. Persze lehet csak túl tömörített vagy egyszerűen túl photoshoppolt. Persze a szokásos Thomasbúvár egsz jó felvétel minőség most is meg van, és persze az édesvíz kellemes zöld színét is élvezhetjük. Nincs részlet a tulaj fején, ezért bár szép a kompozíció olyan értelemben, hogy nincsenek oda nem illő zavaró elemek a képen, de a lényeg is a zaj és a pixelesedés homályába vész el! :-(
241. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 18. 15:15  
Na kezdjük! Bár azt terveztem több időm lesz (előbb érek haza), de van 20 percem majd max folytatom.
Az első felvételt nem illik szidni,mert becsülni kell a bátor versenyzőt, de azért néhány gondolat.
Minden bizonnyal élmény volt ezzel a békahallal találkozni, valószínűleg ezért került a best of-ba, de sajnos a részletek az orránál már teljesen eltűnnek, azaz túl van lőve. Én a leendő menyaszom kis automatáját rögtön beállítottam -2/3-ra, és azóta is így van. És jó képeket készít, nem lő túl a vakuja. Sajnos színek sincsenek a képen és a környezete sem az, amire meg fogom győzni a barátaimat, hogy a merűlés szép és jó.
228. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 18. 09:11  
DD fog írni, mert végül is best of van, tehát most tényleg lehet komolyan venni a fikázást. De elöbb megy 4 fenyőfát venni, azután kicsit dolgozni (nem sokat),majd visszatér és fikáz. De legjobban majd ha Dupla filmét nézi! Mert megérdemli! :-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
1579. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 15. 15:20  
Ezért gondoltam vezélyesnek, mert az ember nem is biztos, hogy rögtön belegondol, hogy az már palackos merülés, hisz csak egy-egy szippantáskácska csak. Az meg még olyan szabadtüdős.
1570. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 15. 14:57  
Arra gondolok, hogy ha szabadtüdőzik az ember akkor 20-30szor is lemerül egymás után, mindig csak egy slukk lenn, mert ugye elfárad az ember az egyenlítésben, így a slukkal lenn maradhatok 1 percig, aztán fel szabályosan. Mi lesz a 20. ilyen után?
1562. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 15. 14:48  
Szabadtüdőzni kis palackkal és meg-megszivogatni.
1557. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 15. 14:41  
Nem veszélyes?
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
11612. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 12. 11:57  
Utak! Kedves kollega! Utak! Na elmentem Kehidára wellnesselni!
11607. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 12. 10:59  
Khmmmm, hmmm... ki az egyik????? (5 kérdőjel, én nyertem!)
11605. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 12. 10:48  
Majd oda küldök két macskát, oszt védje meg a nőtanács! :-)
11603. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 12. 10:42  
Ez nem az extended remix hanem a short version volt! :-)
11602. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 12. 10:40  
Láttál idézőjelet?
11598. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 12. 10:30  
A retracer az nem ratracer? Már csak a patkányokból kifolyólag. Mint az köztudott.... :-)
11536. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 10. 11:33  
Amikor jönnek, meg amikor elmennek. Párokat meg nem hív, csak szingli csajokat.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2008 Best of
122. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 10. 09:38  
Kár hogy kilóg a vége, a búvár egy picit nincs előrébb és pesze a vaku is dolgozhatna rendesebben! Régóta szeretnék valami hasonló képek készíteni.
121. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 10. 09:36  
Nálam is ez eddig a befutó.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
11506. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 09. 15:48  
:-))))
11504. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 09. 15:37  
 :-) Málna. (ha már szóba került a kutya) Készülünk a vizsgára, buli utáni napon vasárnap alapfokú engedelmességi vizsgát tesz.Remélhetőleg.
11499. Darth-Digilog Ugrás 2008 dec 09. 15:06  
Ja. Az ár/centi arány egész jó. (181 cm) :-)
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Tulamben, U.S. Liberty Wreck

Indonesia

14/20 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) átlagos nehézségű
max: 32m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

parti merülésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajoklegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben cápa csikóhal teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés